"Livonia Print" apgrozījums pērn sasniedza 53,351 miljonu eiro

Rīga, 26.jūn., LETA. Grāmatu ražošanas uzņēmuma SIA "Livonia Print" apgrozījums pērn bija 53,351 miljons eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tā peļņa samazinājās par 5,4% un bija 1,895 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn eksports saglabāja savu pozīciju kā uzņēmuma galvenais pārdošanas virziens. Aizvadītajā gadā tika eksportēti vairāk nekā 99% no saražotās produkcijas. Lielākais eksporta apjoms uzņēmumam pērn bija uz Skandināvijas valstīm, kā arī Lielbritāniju un Vāciju.

Tāpat 2016.gadā tika palielinātas uzņēmuma ražošanas jaudas, ieguldot 3,352 miljonus eiro.

Atbilstoši ziņojumam, pagājušā gada beigās uzņēmuma darbinieku skaits sasniedza 533.

Uzņēmuma vadība informē, ka "Livonia Print" ir sociāli atbildīgs uzņēmums. Viena no pagājušā gadā īstenotajām uzņēmuma aktivitātēm bija vides aizsardzības speciālista nodarbināšana uz pilnu slodzi. Galvenais uzdevums sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju bija turpināt uzlabot atkritumu savākšanu un šķirošanu. Vienlaikus tika pastiprinātas prasības materiālu piegādātājiem, ņemot vērā "Nordic Swan" un "Ecolabel" kritēriju izpildi.

Pērn 41% no uzņēmuma izmantotajiem materiāliem bija FSC sertificēti un "Livonia Print" veiksmīgi izturēja visus FSC un PEFC auditus.

Ziņojumā norādīts, ka 2017.gadā uzņēmuma vadība plāno sekmēt "Livonia Print" tālāku attīstību, palielinot apgrozījumu un turpinot investēt jaunās tehnoloģijās.

"Livonia Print" 2015.gadā strādāja ar 48,84 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 2,004 miljonu eiro apmērā.

SIA "Livonia Print" dibināta 2006.gadā un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Norvēģijas pilsonim Ērikam Trodam Isaksenam (96,53%) un Zanei Blūmai-Johansonei (3,42%).