Reģionālā laikraksta "Bauskas Dzīve" zaudējumi pērn pieauga par vairāk nekā trešdaļu

Rīga, 25.jūn., LETA. Reģionālā laikraksta SIA "Bauskas Dzīve" apgrozījums pērn bija 308 162 eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tā zaudējumi pieauga par 37%, sasniedzot 19 981 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka laikraksts "Bauskas Dzīve" pērn joprojām bija lasītākā avīze Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novados, saglabājot tirgus daļu aptuveni 65% apmērā no Bauskas reģiona abonētās preses tirgus. "Bauskas Dzīve" ir viens no četriem visvairāk abonētajiem reģionālajiem laikrakstiem valstī, kam ir 20 000 lasītāju liela auditorija.

Uzņēmuma apgrozījuma samazināšanos ziņojumā skaidrota ar vispārējās finanšu, demogrāfiskās un ekonomiskās krīzes seku, kā arī pašreizējās tirgus situācijas ietekmi.

Aizvadītajā gadā uzņēmuma vadība finanšu situācijas optimizācijas nolūkos, kā arī ievērojot jaunākās tendences lasītāju paradumos, nolēma mainīt laikraksta izdošanas biežumu no trīs dienām nedēļā uz divām dienām nedēļām. Pašlaik 16 lappušu biezais laikraksts iznāk otrdienās un piektdienās.

Tāpat pērn "Bauskas Dzīve" reģionālās preses tirgus sakārtošanai Latvijā sākusi tiesvedību ar Iecavas novada domi par nepieļaujamu pašvaldības ienākšanu preses biznesā ar nodokļu maksātāju naudas dotēto preses izdevumu. Par uzņēmuma iniciatīvu sakārtot reģionālās preses tirgu Latvijas Žurnālistu asociācija "Bauskas Dzīvei" pērn piešķīra īpašo preses apbalvojumu - Intas Brikšes piemiņas balvu.

Ņemot vērā, ka preses izdevumu ieņēmumi no reklāmas samazinās, "Bauskas Dzīve" ir sākusi tos kompensēt ar dalību valsts un fondu izsludinātajos projektos. Pirmais līdz šim saņemtais finansējums nācis no Vides aizsardzības fonda.

Pamatojoties uz pārdomāto žurnālistikas, biznesa vadības darbību un veiktajiem ieguldījumiem, uzņēmuma vadība uzskata, ka "Bauskas Dzīve" 2017.gadā saglabās savas līderpozīcijas reģiona preses tirgū.

Vienlaikus uzņēmuma vadība 2017.gadā plāno būtiski uzlabot finanšu rezultātus, stabilizējot apgrozījumu un optimizējot izdevumus, kā arī turpināt cīņu par neatkarīga preses tirgus sakārtošanu, izslēdzot no tā dalībniekiem dotētos pašvaldības izdevumus.

"Bauskas Dzīve" vadība 2017.gadā par prioritāti izvirzīja arī ziņošanu par pašvaldību vēlēšanu norisi, tostarp priekšvēlēšanu, vēlēšanu laika atspoguļojumu un analīzi, kā arī informēšanu par jauno domju sastāvu veidošanu un to priekšsēdētāju vēlēšanām.

Tāpat reģionālais laikraksts 2017.gadā maijā uzsāka īpašu publikāciju ciklu par godu Latvijas simtgadei, kā arī tas plāno turpināt dalību valsts un fondu izsludinātos projektu konkursos, lai papildinātu "Bauskas Dzīves" ieņēmumus.

"Bauskas Dzīve" 2015.gadā strādāja ar 330 604 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 14 581 eiro apmērā.

SIA "Bauskas Dzīve" dibināta 1996.gadā un tās pamatkapitāls ir 2838 eiro. Uzņēmuma lielākā īpašniece ar 51,09% uzņēmuma daļu ir SIA "RPD", kura pieder SIA "Reģionu Mediji". Tāpat "Bauskas Dzīve" īpašnieku vidū ir Mārīte Ozoliņa (9,80%), Anita Rozentāle (9,80%), Inga Muižniece (7,40%), Aina Ušica (7,40%), Ivars Bogdanovs (6,06%), Žanna Zālīte (6,06%) un Ilva Kalniņa (2,40%).