Viesnīcas "Tallink Hotel Riga" īpašnieces zaudējumi pērn - 1,5 miljoni eiro

Rīga, 21.jūn., LETA. Viesnīcas "Tallink Hotel Riga" īpašnieces SIA "TLG Hotell Latvia" apgrozījums pērn bija 4,733 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās zaudējumi palielinājās par 3,2%, sasniedzot 1,546 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība aizvadītajā gadā nebija tik veiksmīga kā sākotnēji tika paredzēts. Kā viens no iemesliem uzņēmuma nespējai sasniegt plānoto budžetu tiek minēta joprojām pieaugošā konkurence viesnīcu sfērā, kā arī strauji augošais apartamentu piedāvājums, kuru cenas ir daudz zemākas nekā viesnīcām.

Neskatoties uz sīvo konkurenci, uzņēmuma vadība "Tallink Hotel Riga" noslogojumu pērn spēja saglabāt plānotajā līmenī, kaut arī ieņēmumiem no pasākumiem, konferencēm un ēdināšanas pakalpojumiem plānotais budžets netika sasniegts. Tas tiek skaidrots ar vēl sīvākiem konkurences apstākļiem konferenču biznesā un ēdināšanas sfērā - 2016.gadā Rīgas centrā atvērušies vairāki jauni ēdināšanas uzņēmumi.

Atbilstoši ziņojumam, aizvadītajā gadā uzņēmuma vadība nolēma slēgt "Tallink Hotel Riga" esošo skaistumkopšanas salonu "Hēra", kura darbība visus līdzšinējos pastāvēšana gadus bija finansiāli neveiksmīga - salons strādāja ar zaudējumiem. Salona telpas tika pārbūvētas, tādējādi paplašinot viesnīcā esošās kafejnīcas "Balanss" un restorāna "Elements" telpu platību.

Viens no uzņēmuma vadības galvenajiem uzstādītajiem mērķiem joprojām ir maksimāla zaudējumu samazināšana. Neskatoties uz negatīvajām tirgus tendencēm, uzņēmums turpina izmaksu optimizāciju un meklē veidus kā palielināt konkurētspēju un ieņēmumus, īstenojot mārketinga aktivitātes, kas aizvadītā gada finanšu rezultātos atspoguļojas pārdošanas un mārketinga izmaksu pieaugumā. Tāpat papildus ieguldījumi pērn bija nepieciešami kafejnīcas pārbūves un viesnīcas darbības uzturēšanai.

Ziņojumā uzsvērts, ka uzņēmumam pērn kā jau katru gadu atbalstu veiksmīgai darbības turpināšanai sniedza "TLG Hotell Latvija" mātes uzņēmums OU "TLG Hotell". Uzņēmuma vadība uzskata, ka patlaban nepastāv būtiski riski un neskaidri apstākļi, kas varētu ietekmēt tā turpmāko attīstību.

Uzņēmuma galvenie darbības virzieni 2017.gadā paliks nemainīgi, īpašu uzmanību pievēršot viesnīcas ēkas uzturēšanai atbilstošā kvalitātē, servisa līmeņa saglabāšanai un uzlabošanai, vienlaikus rūpīgi izvērtējot izdevumus, meklējot iespējas izmaksu optimizācijai.

Atbilstoši ziņojumā paustajam, uzņēmuma vadībai izdevies stabilizēt savu tirgus daļu, kā arī tā noteikusi galvenos mērķtirgus un izveidojusi veiksmīgas ilgtermiņa attiecības ar lielākajiem partneriem. Vadība 2017.gadā plāno dibināt, uzturēt un attīstīt sadarbību gan ar vietējiem uzņēmumiem, gan lieliem starptautiskiem partneriem. Šo sadarbību iecerēts uzturēt jau esošajā līmenī, kā arī paplašināt, meklējot arvien jaunus sadarbības tirgus un partnerus.

"TLG Hotell Latvija" 2015.gadā strādāja ar 4,789 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 1,498 miljonu eiro apmērā.

SIA "TLG Hotell Latvija" dibināta 2009.gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. "TLG Hotell Latvija" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam OU "TLG Hotell".