LVRTC apgrozījums pērn pārsniedzis 15,126 miljonus eiro

Rīga, 21.jūn., LETA. VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,126 miljoni eiro, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 11,9% un bija 4,611 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā atgādināts, ka uzņēmums nodrošina tādu projektu jeb pakalpojumu sniegšanu, kas pilda sociālo funkciju, kas uzņēmuma gadījumā nozīmē papildus zaudējumus. Kā galvenie šādi projekti minami platjoslas projekts un sertifikācijas biznesa virziens, kas pērn radīja papildus zaudējumus viena miljona eiro apmērā.

Galvenie attīstības pasākumi 2017.gadam ir radio ciparu skaņas apraides testu turpināšana, kā arī veikt "Latvijas Radio" (LR) programmu LR1, LR2 un LR3 izplatīšanas tīkla paplašināšanu, uzstādot jaunus vai palielinot esošo raidītāju jaudas Daugavpilī, Dundagā, Dagdā, Māļos un Piedrujā.

2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 14,897 miljoni eiro, bet peļņa - 5,233 miljoni eiro.

LVRTC nodarbojas ar radio un televīzijas programmu pārraidīšanu, e-paraksta un citu sertifikācijas pakalpojumu uzturēšanu, datu pārraides, datu centru un infrastruktūras nomas pakalpojumu sniegšanu.