Kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" šogad paredz nelielu apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 20.jūn., LETA. Islandes kompānijai piederošais kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" šogad paredz nelielu apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes loceklis Kārlis Birums.

Viņš teica, ka apgrozījuma pieaugums plānots, pateicoties realizācijai ārvalstu tirgos, jo lielāko daļu produkcijas uzņēmums eksportē.

Kompānijas valdes loceklis pastāstīja, ka viens no kompānijas galvenajiem tirgiem ir Lielbritānija, kur uzņēmuma pārdošanas apmēri ir augoši. "Lai cik tas savādi nebūtu, neraugoties uz "Brexit", Lielbritānija ir saglabājusies kā viens no mūsu galvenajiem tirgiem. Pesimisms, kas bija saistībā ar politisko situāciju Lielbritānijā, ir pagājis," teica Birums, piebilstot, ka uzņēmums uz šo tirgu eksportē apmēram 45% no kopējā produkcijas daudzuma.

"Byko-Lat" valdes loceklis teica, ka sākotnēji politiskā situācija Lielbritānijā radīja bažas, taču tās, par laimi, neattaisnojās. "Grupā ietilpst arī logu durvju ražotne, kas galvenokārt ražo Lielbritānijas tirgum. Mums bija diezgan liels šoks par situāciju šajā tirgū, bet kā mēs redzam tagad, tam nebija nekāda pamata," teica Birums.

Viņš uzsvēra, ka "Byko-Lat" mērķis ir turpināt darbu esošajos tirgos. "Uzskatām, ka tirgi vairāk vai mazāk ir iepazīti. Mēs reaģējam uz valūtas svārstībām, spējam reaģēt pēc pieprasījumu tirgū un mums ir sadalīts pārdošanas grozs. Lielbritānija šobrīd ir lielākais tirgus, bet mēs realizējam produkciju arī Francijā, Nīderlandē, Islandē, nedaudz Spānijā un Itālijā, " teica Birums, piebilstot, ka uzņēmums ir diversificējis savus tirgus.

Lai arī "Byko-Lat" ir tendēts uz patstāvīgajiem klientiem ārzemēs, uzņēmums turpina realizēt produkciju arī vietējā tirgū, kur kompānijas pārdošanas apmēri ir stabili, pastāstīja Birums.

Saskaņā ar informāciju "Firmas.lv", "Byko-Lat" apgrozījums 2016.gadā bija 61,134 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 48,5% un bija 2,86 miljoni eiro.

"Byko-Lat" ir viens no vadošajiem kokmateriālu eksportētājiem. Uzņēmums reģistrēts Rīgā 1993.gadā, pamatkapitāls ir 48 151 eiro. "Byko-Lat" mātes uzņēmums "Norvik hf" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Islandē, kura galvenās darbības jomas ir celtniecības materiāli, elektropreces un nekustamo īpašumu bizness.

"Byko-Lat" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir kokapstrādes industrijas līderu desmitniekā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".