"Centrālās laboratorijas" peļņa pērn sarukusi divas reizes

Rīga, 20.jūn., LETA. Laboratorijas un medicīnisko izmeklējumu veicējas SIA "Centrālā laboratorija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 7,967 miljoni eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 102 724 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā uzņēmuma attīstības plānus un rezultātus ietekmēja izmaiņas laboratorisko pakalpojumu tirgū. "Sabiedrības 2016.gada attīstības plānus un rezultātus ietekmēja
izmaiņas laboratoro pakalpojumu tirgū, bet, neskatoties uz to, sabiedrībai ir izdevies saglabāt, noturēt, paplašināt savu pozīciju tirgū un stiprināt savu konkurētspēju," teikts vadības ziņojumā.

Pērn "Centrālā laboratorija" izveidojusi 12 jaunas struktūrvienības, kā arī šogad uzņēmums iecerējis atvērt jaunas filiāles Rīgā, Jūrmalā, Limbažos, Valmierā un Rēzeknē. Kompānija plāno arī turpināt kvalitātes sistēmas pilnveidošanu un piedāvāto analīžu klāsta paplašināšanu.

"Centrālā laboratorija" šogad plāno palielināt apgrozījumu par 15%, noslēdzot jaunus sadarbības līgumus.

2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,895 miljoni eiro, bet peļņa bija 207 513 eiro.

"Centrālā laboratorija" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamattkapitāls ir 128 200 eiro. "Centrālā laboratorija" pieder holdingam AS "Repharm", kurā ietilpst arī "Mēness aptieku" zīmola pārvaldītāja un attīstītāja AS "Sentor Farm aptiekas", zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja AS "Recipe Plus", AS "Veselības centru apvienība", kas aptver 12 medicīnas iestādes.