Prezentēs mikro mājas prototipu

Rīga, 20.jūn., LETA. Šodien uzņēmums SIA "APB" prezentēs projekta "InBoxLifestyle" pirmās mikro mājas prototipu, aģentūru LETA informēja "APB" pārstāve Līga Bārda.

Mikro mājas prezentācija notiks plkst.16 uzņēmuma ražotnē Rīgā, Ventspils ielas 63B noliktavu kompleksā, 11. paviljonā.

Uzņēmums plāno Latvijā uzsākt ražot stikla šķiedras ēkas, uz kurām neattiecas īpašuma nodokļi un būvatļaujas.

"Šī produkta vienlaidus stikla šķiedras korpuss ir inženieru un dizaineru meistardarbs ar maksimālu funkcionalitāti. Mēs piedāvājam brīvību, energoefektīvus risinājumus un ilgtspējību. Mūsu mērķis ir parādīt pasaulei pavisam citu pieeju īpašumam un progresīvam dzīvesveidam," saka idejas autors Raimonds Kreišs.

Pirmā mikro māja, kura tapusi kā cilvēkiem ar kustību traucējumiem pielāgota tualetes un dušas telpa, tuvākajās dienās aizceļos uz vienu no Austrijas kempingiem.

Patlaban "APB" spēj saražot piecas mikro mājas mēnesī, tomēr nākošo divu gadu laikā plānots attīstīt pārdošanas un garantijas servisa tīklu visā Eiropā, audzējot kapacitāti līdz 10 mikro māju ražošanai ik mēnesi.

"APB" pērn strādāja ar 22 711 eiro apgrozījumu un guva 851 eiro peļņu. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Nordeco Holding OU", liecina "Firmas.lv" informācija.