Pļavniekos iemūrēs daudzdzīvokļu ēku projekta "Trebū Home" pamatakmeni

Rīga, 20.jūn., LETA. Šodien iemūrēs nekustamā īpašuma attīstītāja "AFI Europe" īstenotā daudzdzīvokļu namu projekta "Trebū Home" pamatakmeni Rīgā, teritorijā starp Lubānas, Salnas un Kupriču ielām.

Pasākums notiks plkst.14 un tajā piedalīsies "AFI Europe" valdes loceklis Avrahams Barzilajs, "AFI Europe Latvia" valdes loceklis Deivids Hajs, "AFI Europe Latvia" vadītāja Ilona Striga, arhitektu biroja "Arhis arhitekti" vadītājs Andris Kronbergs, kā arī būvniecības uzņēmuma "Arčers" valdes priekšsēdētājs Jānis Markulis un kompānijas valdes locekle Maija Baltgalve.

Pirmajā "Trebū Home" projekta būvniecības posmā tiks investēti 10 miljoni eiro. Pirmajās divās "Trebū Home" piecstāvu ēkās ar kopējo platību vairāk nekā 6000 kvadrātmetru jauno iemītnieku izvēlei būs pieejami 108 dzīvokļi - 54 dzīvokļi katrā ēkā. Pirmās divas "Trebū Home" piecstāvu dzīvojamās ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2018.gada vasarā.

Kopumā desmit hektāru teritorijā desmit gadu laikā tiks uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, investējot kopumā 150 miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šā gada maija sākumā nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" sāka būvniecības darbus daudzdzīvokļu namu projektā "Trebū Home".

Visi dzīvokļi "Trebū Home" mājās būs pieejami ar pilnu apdari, katram dzīvoklim paredzēts balkons, bet pirmā stāva dzīvokļiem - terases. Katrā namā paredzēti divi lifti un divas slēgtas kāpņutelpas ar saziņas un drošības sistēmām, teritorijā būs izvietotas autostāvvietas, velonovietnes, savukārt ēkas pamatstāvā atradīsies slēdzamas mantu glabātuves katram dzīvoklim, kā arī telpas bērnu ratiņu un citu lietu novietošanai.

Projekts tapis, sadarbojoties Latvijas arhitektu birojiem "Arhis arhitekti" un "Mark arhitekti" kopā ar Izraēlas arhitektu biroju "ARC4G". Projekta būvdarbus veiks būvniecības uzņēmums "Arčers", inženieru birojs "Būve un forma" atbild par projekta būvkonstrukcijām, inženierprojektēšanu un inženierkomunikācijām, projektēšanas birojs "Daina EL" - par elektroapgādes un telekomunikāciju projektēšanu, bet satiksmes plānojums, ceļu un stāvvietu izbūve ir SIA "BRD projekts" pārziņā.

"Trebū Home" ēku vestibilu dizainu radījis arhitektūras un dizaina birojs "OpenAD", bet par teritorijas ainavas veidošanu rūpējas speciālistu komanda no "Labie koki projekti".

Dzīvokļi pirmajos kompleksa daudzdzīvokļu namos ir pieejami pārdošanā un to cena ir no 1315 eiro kvadrātmetrā.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka projekts "Trebū Home" aizstāj gandrīz pirms 10 gadiem "AFI Europe" iecerēto "Soleville" projektu, jo atrodas tajā pašā teritorijā, kur bija plānota "Soleville". "Soleville" projekts paredzēja uzbūvēt jaunus mājokļus 6000 līdz 8000 rīdzinieku desmit hektāru platībā starp Pļavniekiem un Ulbroku, tostarp bija plānots būvēt 15 daudzstāvu (12-15 stāvi) dzīvojamās ēkas. Līdz ar mājokļu būvi bija plānots uzcelt arī četrus jaunus bērnudārzus, poliklīniku, sporta centru, baseinu un tirdzniecības centrus, faktiski radot jaunu mikrorajonu.

Projektu "Soleville" bija plānots īstenot sadarbībā ar Turcijas celtniecības kompāniju "Borova Yapi Endustri AS", kura tika izraudzīta starptautiskā konkursā. Aģentūra "Bloomberg" 2007.gadā ziņoja, ka kopējā līguma summa, ko Turcijas uzņēmums saņems par būvniecības darbu veikšanu, ir 40,6 miljoni eiro.

"AFI Europe" ir viens no globālās "AFI Group" holdinga uzņēmumiem, kas desmit gadu laikā īstenojis vairāk nekā 40 dažādu projektu.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Nīderlandē reģistrētajam "AFI Europe" Latvijā pieder trīs uzņēmumi - SIA "B.R. Holdings", SIA "AFI Investments" un SIA "AFI Management".

"AFI Europe" iepriekš Latvijā realizējis daudzdzīvokļu māju projektu "Metropolia", kas atrodas Imantā. Tā laikā tapa piecas ēkas ar 550 dzīvokļiem tajās.