Cūku audzēšanas komplekss SIA "Ulbroka" apgrozījums pērn sarūk par 10,2%

Rīga, 19.jūn., LETA. Cūku audzēšanas komplekss SIA "Ulbroka" pagājušajā gadā strādāja ar 5,395 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 36,4% un bija 899 228 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā uzsvērts, ka kompānijas darbības finansiālie rādītāji apliecina, ka "Ulbroka" nav problēmu īstermiņa un ilgtermiņa saistību kārtošanai. Īstermiņa un ilgtermiņa prasības ir segtas no apgrozāmajiem līdzekļiem un visas saistības kompānija var nokārtot tuvākajā laikā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka uzņēmums pērn nodeva ekspluatācijā lopbarības maisījumu gatavošanas cehu, tā būvniecībā piesaistot publisko finansējumu. Lopbarības maisījumu gatavošanas cehs nodrošināt saimniecību ar pašu gatavotu un ekonomiski izdevīgāku barību. Kompānija iegādājās vaislas dzīvniekus ganāmpulka atjaunošanai.

Turpmākā kompānijas attīstība neparedz palielināt dzīvnieku skaitu esošajās ēkās, bet uzņēmums pievērsīs uzmanību ražošanas efektivitātes palielināšanai.

2015.gadā "Ulbroka" strādāja ar 6,008 miljonu eiro apgrozījumu un 1,381 miljona eiro peļņu.

"Ulbroka" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 707 408 eiro. Uzņēmuma darbības joma ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana biogāzes stacijā. "Ulbroka" pilnībā pieder Aivaram Koktam.