Mīksto mēbeļu ražotāja "Sencis" apgrozījums pērn samazinājās par 1,8%

Rīga, 17.jūn., LETA. Mīksto mēbeļu ražotājs "Sencis" pagājušajā gadā strādāja ar 1,463 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 7,7% un bija 112 998 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā tika pabeigta uzņēmuma reorganizācija. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra lēmumu kopš 2016.gada 21.jūlija darbojas divi uzņēmumi - SIA "Sencis" turpina darbu kā mīksto mēbeļu ražotne un ir izveidots jauns uzņēmums - SIA "Labas mēbeles", kas nodarbojas ar mēbeļu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn turpinājās kompānijas sadarbība ar esošajiem un jaunajiem klientiem. Pieauga preču eksports uz Zviedriju, Somiju, Igauniju, Norvēģiju un Dāniju. 2016.gadā kompānija atjaunoja autoparku un iegādājās kravas furgonu "Citroen Jumper" un vieglo automašīnu "Mercedes Benz E220 Bluetec". Tāpat "Sencis" veica remontu ražošanas iecirknī - atjaunoja grīdas segumu tapsēšanas cehā un veica kosmētisko remontu.

Uzņēmums iegādājās arī divas jaunas preses tapsēšanai un atjaunoja darba inventāru un aprīkojumu. Šūšanas cehā pērn iegādātas un uzstādītas divas jaunas šujmašīnas. Nopirkta iekārta spilvenu pildīšanai, galdniecības iecirknī uzstādīta lentzāģu mašīna.

Uzņēmuma vadība norāda, ka nākotnē kompānija plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas tirgū, atrast jaunus klientus Eiropas Savienībā un palielināt eksportu. Arī 2017 gadā lielu vērību iecerēts pievērst augstas kvalitātes nodrošināšanai saviem izstrādājumiem, efektīvai uzņēmuma darbības attīstīšanai.

Tāpat šogad iecerēts piedalīties starptautiskās mēbeļu izstādēs, meklēt jaunus preču realizācijas tirgus, kā arī sakārtot un labiekārtot izejmateriālu noliktavu, atbilstoši mūsdienu prasībām. Plānots arī nomainīt grīdas segumu, veikt kosmētisko remontu un iegādāties jaunu tehniku - daudzfunkcionālu iekrāvēju.

2015.gadā "Sencis" strādāja ar 1,489 miljonu eiro apgrozījumu un 122 384 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 59 780 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Mihails Šlujevs, kurš ir arī kompānijas valdes loceklis. Uzņēmuma specializācija ir mīksto mēbeļu ražošana, "Sencis" savu darbību izvērsis Latgalē, Līvānos. Uzņēmumā ražotās mēbeles ir iespējams iegādāties visā Latvijā, kā arī Igaunijā un Zviedrijā, liecina informācija kompānijas mājaslapā.