Uzņēmums "Ālus" par 209 570 eiro plāno iegādāties ražošanas līniju un sākt ražot kviešu alu

Rīga, 18.jūn., LETA. SIA "Ālus" par 209 570 eiro plāno iegādāties kviešu alus ražošanas līniju, lai sāktu ražot kviešu alu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta vadītājs Edmunds Pieķis aģentūrai LETA sacīja, ka kompānija ir radījusi specifisku kviešu alus šķirni, ko iecerējusi ieviest Latvijā. Plānots, ka alu uzņēmums varētu sākt ražot nākamā gada vidū, sākotnēji to piegādājot atsevišķiem bāriem.

Viņš piebilda, ka uzņēmums vēl vērtē, kurā vietā taps alus darītava - uzņēmumam piederošajā senā krogā Daugmales pagastā, kuru iecerēts renovēt vai citviet. Tāpat vēlāk plānots lemt vai vēlāk attīstīt arī tūrismu blakus alus darītavai vai nē. Tā kā projekts vēl ir ideju līmenī, pagaidām plašāk to nav iespējams komentēt, sacīja Pieķis.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka kviešu alus ražošanas līniju iecerēts uzstādīt līdz 2017.gada 29.decembrim Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Investīciju projekta īstenošanai bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā trīs pretendentu vidū uzvarēja Vācijas uzņēmums "BrauKon GmbH".

Ražošanas līnijas tehniskajā specifikācijā teikts, ka iekārta paredzēta alus darītavai ar minimālo jaudu 3000 hektolitri gadā un vismaz 10 hektolitru dienā minimālo jaudu. Plānotais viena brūvējuma tilpums ir vismaz pieci hektolitri aukstas misas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Ālus" ir reģistrēta 2016.gada 6.decembrī un kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder Andrim Eglājam (76%) un SIA "Global Consulting" (24%).