Izsludināts konkurss uz "Latvijas Vēstnesis" valdes locekļa amatu

Rīga, 15.jūn., LETA. Tieslietu ministrija (TM) izsludinājusi atklātu konkursu uz VSIA "Latvijas Vēstnesis" valdes locekļa amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Amata kandidātiem izvirzītās prasības ietver maģistra grādu sociālajās zinātnēs, kā arī triju gadu darba pieredzi vadošā amatā komercsabiedrībā, organizācijā vai iestādē. Tāpat nepieciešama iepriekšēja profesionālā darba pieredze mediju jomā, izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un zināšanas par finanšu līdzekļu plānošanu un izlietošanu.

Vienlaikus no amata kandidāta tiek prasīta stratēģiskās plānošanas prasme, mērķtiecība, spēja formulēt viedokli un organizēt lēmumu pieņemšanu. Tāpat kandidātam jāspēj veidot pozitīvas attiecības, uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, noteikt mērķus, plānot savas darbības, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Pretendentiem jāzina valsts valoda un jāpiemīt labām angļu valodas zināšanām, kā arī jābūt nevainojamai reputācijai.

Tāpat amata kandidātiem jāatbilst Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam un likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Pieteikumā iesniegtajai vēstulei jābūt pievienotam apliecinājumam par to, ka kandidāts nav sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu, tam nav atņemtas tiesības veikt noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai citu profesionālo darbību, tas nav atzīts par maksātnespējīgu parādnieku, kā arī tas novērsīs iespējamās interešu konflikta situācijas, ja tiks ievēlēts valdes locekļa amatā.

Tāpat amata pretendentiem nepieciešams iesniegt redzējumu par "Latvijas Vēstnesis" darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu "Latvijas Vēstnesis" svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Vienlaikus kandidātam jāiesniedz CV, kurā iekļauts pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un, ja ir, svešvalodu prasmes apliecinošu dokumentu kopijas. Savukārt pretendentiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda, jāiesniedz arī valsts valodas prasmes apliecinoša dokumenta kopija.

Pieteikumus iespējams iesniegt līdz šā gada 30.jūnijam.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka šogad jūnija sākumā "Latvijas Vēstneis" valdes locekļa amatu atstāja Aivars Maldups. Patlaban "Latvijas Vēstnesis" valdē ir tās priekšsēdētāja Daina Ābele.