Namu apsaimniekotājs Vecumnieku novadā atsakās no rēķiniem papīra formātā

Jelgava, 14.jūn., LETA. Vecumnieku novada pašvaldības namu apsaimniekotājs SIA "Mūsu saimnieks" no 1.augusta vairs nepiegādās klientiem rēķinus papīra formātā, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Rēķini par apsaimniekošanu, īri un citiem pakalpojumiem turpmāk tiks nosūtīti tikai uz klientu norādīto e-pasta adresi vai izsniegti papīra formātā SIA "Mūsu saimnieks" telpās pēc dzīvokļa īpašnieka vai īrnieka pieprasījuma.

Uzņēmumā aģentūrai LETA apgalvoja, ka lēmumam atteikties no rēķiniem papīra formāts ir ekonomisks pamatojums, jo tādējādi tiks ekonomēti līdzekļi gan drukāšanai, gan piegādei. Klienti par lēmumu esot informēti jau iepriekš, lai laikus varētu paziņot e-pastus rēķinu sūtīšanai.

Cik tieši ir klientu, kuri nav norādījuši savu e-pastu, uzņēmums aprēķinājis nav, taču tādu neesot vairākums. Ja būs nepieciešams, rēķinus drukās uz vietas uzņēmumā, jo arī pašlaik daudzi klienti rēķinu apmaksu veic pie pakalpojuma sniedzēja.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Mūsu saimnieks" pagājušajā gadā apgrozījusi 394 853 eiro, kas ir par 14% vairāk nekā vēl pirms gada. Uzņēmums 2016.gadā cietis 3153 eiro zaudējumus, kas gan ir mazāki nekā 2015.gadā, kad tie bija 4117 eiro.