"Egmont Latvija" zaudējumi pērn pieauga vairāk nekā desmit reizes

Rīga, 14.jūn., LETA. Izdevniecības SIA "Egmont Latvija" apgrozījums pērn bija 1,298 miljoni eiro, kas ir par 10,1% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās zaudējumi pieauga 10,5 reizes, sasniedzot 124 286 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma darbība pērn tika vērsta uz žurnālu pārdošanas apjomu krišanas negatīvās ietekmes samazināšanu un līdzsvarošanu.

Konkurences pieaugums grāmatu tirgū aizvadītajā gadā mudināja uzņēmuma vadību iesaistīties pārdošanas veicināšanas pasākumos, lai palielinātu pārdoto un samazinātu lēnas kustības preču atlikumus.

Atbilstoši ziņojumam, uzņēmuma vadība 2017.gadā plāno nostiprināt pozīcijas bērnu izdevumu tirgū, kāpināt konkurētspēju un samazināt lēnas kustības preču atlikumus. Vienlaicīgi veicot izmaksu samazināšanu, izdevniecības vadība paredz sasniegt pozitīvus saimnieciskās darbības rezultātus.

SIA "Egmont Latvija" 2015.gadā strādāja ar 1,445 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 11 852 eiro apmērā.

SIA "Egmont Latvija" pamatdarbība ir žurnālu, grāmatu un citas iespiedprodukcijas ražošana, tirdzniecība, kā arī reklāmas pakalpojumu sniegšana izdevumos. SIA "Egmont Latvija" pamatkapitāls ir 969 300 eiro. Tā 100% kapitāldaļu pieder Dānijā reģistrētajai "International Egmont Holding A/S", liecina "Firmas.lv" informācija.