"Zilās lagūnas" apgrozījums pērn pieauga par 3,5%; gads noslēgts ar 177 152 eiro peļņu

Rīga, 14.jūn., LETA. Zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrādes un konservēšanas uzņēmuma "Zilā lagūna" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,351 miljons eiro, kas ir par 3,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 177 152 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Zilās lagūnas" apgrozījums aizvadītajā gadā palielinājās par 148 355 eiro salīdzinājumā ar gadu iepriekš. Pagājušo gadu kompānija noslēdza ar peļņu.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka iepriekšējā gadā nesadalīto peļņu plāno novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

2017.gadā kompānija plāno palielināt apgrozījumu. Tāpat kompānijas vadība norāda, ka šogad uzņēmums ir iecerējis turpināt savu darbību izvēlētajā virzienā ar mērķi gūt peļņu un uzlabot finanšu rezultātus. Kompānijas finansiālo stāvokli ļaus stabilizēt un turpmāku attīstību veicināt sekmīga plānoto aktivitāšu izpilde saistībā ar jaunu tirgu iegūšanu, savas labās pozīcijas atgūšanu esošajos tirgos, kā arī jaunu produktu radīšana un ražošanas procesu un izdevumu politikas ieviešana šajā gadā.

Tāpat šogad kompānijas vadība paredz pārdošanas apmēra rentabilitātes pieaugumu, jo paredzējusi piesaistīt jaunus klientus.

LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā "Zilā lagūna" strādāja ar 4,202 eiro apgrozījumu un 904 749 eiro zaudējumiem.

"Zilā lagūna" dibināta 1997.gadā Daugavpils novada Kalkūnu pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,156 miljoni eiro. "Zilajā lagūnā" aizvadītajā gadā bija nodarbināti 110 cilvēki.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 89,11% ir Mihails Kaidanovs, savukārt 10,89% kapitāldaļu pieder Igoram Širšonam.