Pērn apgāda "Zvaigzne ABC" apgrozījums pieauga par 4,7%

Rīga, 14.jūn., LETA. Pērn izdevējas un tirgotājas SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" apgrozījums bija 13,466 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pieauga par 55,4%, sasniedzot 659 246 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn apgāds atvēra kafejnīcu "Zvaigzne Cafe", uzsākot jaunu darbības veidu restorānu nozarē.

Tāpat uzņēmums pērn turpināja iepriekšējo gadu laikā uzsākto ražojamās produkcijas veidu strukturālās izmaiņas. Īstenoto izmaiņu laikā tika palielināts digitālo resursu skaits tiešsaistē, DVD un CD formātos, kā arī elektroniski piedāvāto grāmatu (daiļliteratūras un mācību literatūras) skaits.

Vienlaikus uzņēmuma vadība pērn papildināja arī apgāda rīcībā esošo lejupielādējamo interaktīvo materiālu klāstu un izveidoja jaunus tiešsaistes interaktīvos materiālus jaunā un mobilajām iekārtām draudzīgā platformā.

Atbilstoši ziņojumam, apgāda vadība 2017.gadā turpinās daudzveidot literāro darbu drukātā formātā un to digitālo versiju klāstu, kā arī paplašinās digitālo versiju pieejamību globālajos digitālo grāmatu tirdzniecības un abonēšanas tīklos. Tāpat uzņēmums turpinās papildināt iepriekšējos gados uzsākto interaktīvo elektronisko mācību materiālu piedāvājumu mācību iestādēm.

"Zvaigzne ABC" vadība paredzējusi 2017.gadā modernizēt tehnisko bāzi informācijas aprites, uzņēmuma vadības un ražošanas optimizācijai, tostarp palielināt sadarbības partneru skaitu, ar kuriem notiek elektronisko dokumentu aprite.

Uzņēmums arī turpinās izstrādāt un izdot mācību grāmatas atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajiem mācību standartiem, kā arī papildināt iepriekšējos gados uzsākto interaktīvo elektronisko mācību materiālu piedāvājumu mācību iestādēm.

Ziņojumā norādīts, ka interaktīvais mācību materiāls tiks sagatavots uz vairāku veidu datu nesējiem, gan arī uz iegādātās tiešsaistes mācību platformas bāzes.

SIA "Apgāds "Zvaigzne ABC"" 2015.gadā strādāja ar 12,857 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 424 102 eiro apmērā.

Izdevniecība "Zvaigzne" pastāv kopš 1966.gada. SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" nodibināta un reģistrēta 1993.gada 6.oktobrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 217 189 eiro. "Apgāda Zvaigzne ABC" lielākā īpašniece ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, kurai pieder 50,83% uzņēmuma kapitāldaļu.