Zīmola "Nakts mēbeles" īpašnieka apgrozījums pērn palielinājās par 5,8%

Rīga, 12.marts, LETA. Zīmola "Nakts mēbeles" īpašnieks "Marks M" pērn strādāja ar 2,507 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 88,2% un bija 83 072 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas eksporta apgrozījums aizvadītajā gadā bija 291 200 eiro un eksporta īpatsvars kopējā apgrozījumā veidoja 11,6%. Pērn kompānijas apgrozījums uz citiem ģeogrāfiskajiem reģioniem samazinājās par 6,3% vairāku faktoru dēļ, tostarp saistībā ar pieprasījuma kritumu, kā arī politisko un ekonomisko nestabilitāti ārējā tirgū.

Kompānijas vadība arī uzsver, ka "Marks M" aizvadītajā gadā ieekonomēja līdzekļus izmaksu posteņos, paaugstināja darba ražību un uzlaboja konkurētspēju.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka turpmāk kompānija plāno attīstīt aktivitātes ārējos tirgos Eiropā - Beļģijā, Holandē un Luksemburgā, kur produkcija tiks tirgota ar preču zīmi "Heavens Allnightlong". Tāpat kompānija plāno ieviest ražošanā divus jaunus guļamistabas mēbeļu komplektus "Petra" un "Paula", kuros katrā paredzēti vismaz septiņi dažādi priekšmeti.

Uzņēmuma darbinieki turpinās piedalīties vietējās un starptautiskās izstādēs. Kompānijas franšīzes paketi "Heavens" šogad iecerēts prezentēt vadošajā franšīzes nozares izstādē Parīzē.

Jau ziņots, ka 2015.gadā "Marks M" strādāja ar 2,37 miljonu eiro apgrozījumu un 44 141 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1998.gadā un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Juris Griķis. Uzņēmums patlaban pārvalda trīs tirgus zīmolus "Nakts mēbeles", "Pils matrači" un "Heavens".