Metāla produktu piegādātāja "Ruukki Latvija" apgrozījums pērn samazinājās par 17,6%

Rīga, 11.jūn., LETA. Metāla produktu un sistēmu piegādātāja SIA "Ruukki Latvija" apgrozījums pērn bija 1,323 miljoni eiro un tas ir par 17,6% mazāks nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 58 499 eiro jeb 1,8 reizes mazāka nekā 2015.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka jumtu segmentā pagājušais gads raksturojams kā samērā veiksmīgs, gada otrajā pusē tika ieviesti jauni produkti ar augstu pievienoto vērtību. Tomēr gada pēdējais ceturksnis biznesam nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ bija mazaktīvs.

Celtniecības komponentu segmentā apgrozījums par 40% atpalika no plānotā, kas saistīts ar kopējo celtniecības apjomu samazināšanos par vairāk nekā 20%. Celtniecības komponentu svarīgākajā būvmateriālu segmentā - sendviča paneļu segmentā - lejupslīde bija vēl lielāka, pat 30-50% robežās.

Pērn "Ruukki Latvija" veica piegādes tādiem objektiem kā "Maxima" veikali Liepājā, Mārupē un Olainē, sporta komplekss Siguldā, stikla šķiedras ražotne Valmierā un citiem.

"Ruukki Latvija" struktūrvienības "Ruukki Metāls" pārdošanas apjomi pērn bija 14 940 tonnas jeb 10,38 miljoni eiro. "Ruukki Metāls" lielākie klienti pērn bija "Energofirma Jauda", "Brabantia Latvia", "Elme Metal Latvia", "Medzes components", "Sanistal", "Lyngson" un citi.

2015.gadā "Ruukki Latvija" strādāja ar 1,606 miljonu eiro apgrozījumu un guva 104 424 eiro peļņu.

Kā ziņots, 2004.gadā Somijas koncerns "Rautaruukki Oyj", kuru Latvijā pārstāvēja divi uzņēmumi "Rannila Steel Latvia" un "ASVA Latvija", nolēmis apvienot abus zīmolus vienā, kura turpmākais nosaukums ir "Ruukki".

2004.gadā nolemts mainīt arī uzņēmumu nosaukumus. SIA "Rannila Steel Latvia" pārtapa par SIA "Ruukki Latvija", bet SIA "ASVA Latvija" - SIA "Ruukki Metals Latvija", kas 2005.gadā tika pievienota "Ruukki Latvija" kā struktūrvienība.

"Rautaruukki Oyj" uzņēmumi sastopami visā Eiropā. Tie darbojas 24 valstīs ar pieciem zīmoliem - "Rautaruukki", "Rannila", "Fundia", "Gasell" un "ASVA".