Siltumnīcu kompleksa "Mežvidi" īpašnieka apgrozījums pērn pieauga par 10,9%

Rīga, 9.jūn., LETA. Dārzeņu audzētājs, siltumnīcu kompleksa "Mežvidi" īpašnieks "Latgales dārzeņu loģistika" pagājušajā gadā strādāja ar 614 306 eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 1,8 reizes - līdz 551 425 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Latgales dārzeņu loģistika" turpināja sabalansētu attīstību, liekot uzsvaru uz plānoto siltumnīcas kompleksa "Mežvidi" paplašināšanu, kas ļaus paaugstināt uzņēmuma darbības rezultātus un izmaksu efektivitāti. Veiksmīgi sāktas audzēt jaunas tomātu šķirnes.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka Lauku atbalsta dienestā ir apstiprināts uzņēmuma iesniegtais projekts "Ziemas siltumnīcu kompleksa ar augļu un dārzeņu pārstrādes cehu izveide Krāslavas novada Mežvidu pagastā 2.kārta", kas ļauj piesaistīt "Mežvidu" kompleksa paplašināšanai Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzekļus.

Kompānija aizvadītā gada zaudējumus plāno segt no nākamo gadu peļņas.

2017.gadā kompānija plāno turpināt "Mežvidu" siltumnīcu kompleksa otrās kārtas projekta realizāciju, izbūvējot augļu un dārzeņu pārstrādes cehu, kā arī vairāk nekā divas reizes paplašinot esošās audzēšanas platības. Kompānija realizēs esošā siltumnīcu kompleksa pārbūves darbus, lai samazinātu audzēšanas pašizmaksu un 2017.gadā būtiski paaugstinātu darbības rentabilitāti.

Jau ziņots, ka "Latgales dārzeņu loģistika" 2015.gadā strādāja ar 554 024 eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 45,9% un bija 297 211 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Latgales dārzeņu loģistika" ir dibināts 2007.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir SIA "Je Enerģija" (99,64%), SIA "Aiva G" (0,04%) un Edgars Romanovskis (0,32%).