"Centrālā laboratorija" informēs par jauniem testēšanas izmeklējumiem

Rīga, 31.maijs, LETA. SIA "Centrālā laboratorija" šodien plkst.11 Rīgā, Šarlotes ielā 1b, informēs par jauniem testēšanas izmeklējumiem, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pasākumā piedalīsies "Centrālās laboratorijas" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa, "Centrālās laboratorijas" laboratorijas vadītājs Uģis Bērs, "Veselības centru apvienības" poliklīnikas "Aura" dienas stacionāra speciāliste, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģe-reanimatoloģe Inga Orleāne un socioloģe Diāna Kalniņa.

"Centrālā laboratorija" pieejamo pakalpojumu klāstu drīzumā papildinās ar ģenētisko testu, kas ir viens kopumā trim laboratoriskiem izmeklējumiem, ko ieviesīs "Centrālā laboratorija". Vēl plānots ievies noneinvazīvo prenatālo un infekciju molekulāro diagnostiku.

Uzņēmumā skaidroja, ka izmeklējumu klāsts tiek papildināts, sadarbojoties ar ASV medicīniskās diagnostikas kompāniju "Pathway Genomics". Ģenētiskā testa analīžu procesā pēc DNS parauga tiks izveidots profils, kas ļaus raksturot pacienta šī brīža ģenētisko stāvokli. Pagaidām "Centrālā laboratorija" būs vienīgā laboratorija Eiropā, kas sadarbībā ar "Pathway Genomics" nodrošinās šādus ģenētiskos testus.

Neinvazīvā prenatālā testēšana palīdzēs grūtnieču aprūpē, lai nodrošinātu ārstiem informāciju par iznēsājamā augļa iespējamajām patoloģijām. Savukārt infekciju molekulārā diagnostika būs papildinājums "Centrālā laboratorija" testēšanas klāstā seksuāli transmisīvo infekciju diagnostikai un nozīmīga pacientiem ar aizdomām par dažādām infekciju slimībām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Centrālās laboratorijas" apgrozījums 2015.gadā bija 7,895 miljonus eiro, bet peļņa - 207 513 eiro. "Centrālā laboratorija" pieder holdingam AS "Repharm".

"Repharm" tika izveidots 2009.gadā, apvienojot "Sentor Farm aptiekas", kas pārvalda un attīsta "Mēness aptieku" zīmolu, un "AS Recipe Plus" - zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja - resursus. Holdingā ietilpst arī VCA, kas aptver 12 medicīnas iestādes, kā arī "Centrālā laboratorija" ar vairākām filiālēm visā Latvijā.

"Repharm" pamatkapitāls ir 385 000 eiro un tā vienādās daļās pieder diviem Latvijas pilsoņiem - Josifam Aptam un Jeļenai Ņikitinai. Taču tā kā "Repharm" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai.