Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija "Novartis Baltics"

Rīga, 29.maijs, LETA. Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA "Novartis Baltics", kuras reģistrētais pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro, informē UR.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums reģistrēts 24.maijā, un pieder Šveices kompānijai "Novartis Pharma AG". Kompānijas valdes priekšsēdētāja ir Somijas pilsone Kia Kirsti Elina Valovirta, bet valdes locekļi Igaunijas pilsone Marge Goldberga un Latvijas pilsone Diāna Šafīra.

Otrs lielākais pamatkapitāls no pagājušajā nedēļā reģistrētajām kompānijām bija SIA "Cosy living" - 200 000 eiro, kas pieder SIA "Elizabete Garden Residence". Kompānijas vienīgā valdes locekle ir Dace Rone. Trešais lielākais pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums bija SIA "Nordland Timber", kuras pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Uzņēmums reģistrēts 24.maijā un tas uz pusēm pieder Andim Eņģelim un Aigaram Krumholcam.

Tāpat 26.maijā reģistrēts arī SIA "Hidea" ar 10 000 eiro reģistrēto pamatkapitālu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Žanis Helmūts, kurš ir arī uzņēmuma vienīgais valdes loceklis. Pagājušajā nedēļā, 25.maijā reģistrēts arī SIA "Stereo" ar 10 000 eiro pamatkapitālu. Kompānija pieder Dmitrijam Holomjovam (40%), Andrejam Dudko (35%) un Lietuvas pilsonim Vaidotam Matulaitim (25%).

UR informē, ka pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 168 jauni subjekti, kas ir par 31 subjektu mazāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 19 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 154 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 18 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 384 subjekti, kas ir par 52 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas.