"Itera Latvija" pērn dabasgāzes piegādes neveica; nopelnīja 11,691 miljonu eiro

Rīga, 29.maijs, LETA. SIA "Itera Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 11,691 miljona eiro peļņu, kas ir pieaugums 2,2 reizes salīdzinājumā ar 2015.gadu, savukārt gāzes piegādes pagājušajā gadā kompānija neveica, liecina datubāzē "Firmas.lv" pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

Vienlaikus "Itera Latvija" pērn guvusi ienākumus no asociētajām sabiedrībām un citām sabiedrībām, kā arī no vērtspapīriem un citiem ilgtermiņa debitoriem 15,332 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka apkures sezonā bija neierasti silti laika apstākļi un attiecīgi samazinājās dabasgāzes patēriņš Latvijā un Igaunijā. Tādējādi nedz AS "Latvijas gāze", nedz Igaunijas energouzņēmums "Eesti Gaas" 2016.gadā no "Itera Latvija" plānotos dabasgāzes apmērus neiepirka.

Pēc ziņojumā minētā, lai gan pērn kompānija neveica dabasgāzes piegādes, finansiālā situācijā uzņēmumā ir stabila. Lai nodrošinātu darbību, apgrozāmie līdzekļi ir pietiekamā apmēra.

Vienlaikus pagājušajā gadā "Itera Latvija" ar izdevīgiem nosacījumiem atsavināja tai piederošos 10,2% "Eesti Gaas" akciju.

Lai sagatavotos iespējamai kompānijas pamatdarbības dažādošanai, uzņēmums turpina pētīt vairākus investīciju projektus enerģētikas sektorā.

2015.gadā "Itera Latvija" strādāja ar 5,418 miljonu eiro peļņu, savukārt ieņēmumus no pamatdarbības neguva.

"Itera Latvija" ir viena no lielākajām "Latvijas gāzes" un dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" akcionārēm. "Itera Latvija" īpašnieki ir Kiprā reģistrētā "Davonte Holding Limited" (66%) un Dānijas "Inter Energia Holding ApS" (34%).