"Kursa MRU" apgrozījums pērn sarucis par 36,3%

Rīga, 26.maijs, LETA. Mežu apsaimniekošanas uzņēmums "Kursa MRU" pagājušajā gadā strādāja ar 2,126 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,3% mazāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija guva peļņu 236 910 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadue iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā salīdzinājumā ar 2015.gadu "Kursa MRU" sniegto mežizstrādes un kokmateriālu pievešanas pakalpojumu apmērs samazinājās 2,7 reizes, kokmateriālu realizācijas apmērs saruka par 20%, bet citu produktu un pakalpojumu pārdošanas apmērs samazinājās par 28%.

Tāpat "Kursa MRU" vadība atzīmē, ka pagājušā gada nogalē nolemts Latvijā pārtraukt mežizstrādi un kokmateriālu realizāciju, bet turpināt vairāk nodarboties ar cirsmu pārdošanu izstrādei, augsnes gatavošanas pakalpojumu sniegšanu un īpašumu pirkšanu - pārdošanu. Tādējādi
kompānija pārdeva daļu meža tehnikas, kokvedēju automašīnas, apvidus automašīnas, kā arī samazināja darbinieku skaitu. Pērn kompānijas ieņēmumi no pamatlīdzekļu pārdošanas palielinājās 5,9 reizes salīdzinājumā ar 2015.gadu.

Vienlaikus kompānijas vadība informē, ka pagājušā gada beigās "Kursa MRU" ar divām meža tehnikas vienībām sāka sniegt mežizstrādes un kokmateriālu pieviešanas pakalpojumus darījumu partnerim no Vācijas.

Šogad uzņēmuma plāno turpināt nodarboties ar iepriekš minētajiem saimnieciskās darbības veidiem un censties saglabāt savu nišu gan vietējā, gan Eiropas Savienības (ES) tirgū.

2015.gadā "Kursa MRU" apgrozījums bija 3,336 miljoni eiro, bet zaudējumi - 16 709 eiro.

"Kursa MRU" ir reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 142 290 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašniekieks ir Edgars Dupužs. Kompānijas mājaslapā teikts, ka "Kursa MRU" apsaimnieko apmēram 8600 hektāru zemes.