Olaines veselības centra kapitāldaļas par 650 000 eiro iegādāsies AS "Olainfarm"

Jelgava, 26.maijs, LETA. Pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Olaines veselības centrs" kapitāldaļas iegādāsies farmācijas uzņēmums AS "Olainfarm", kas par kapitāldaļām nosolījis 650 000 eiro, aģentūru LETA informēja Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP).

Viņš skaidroja, ka izsolē piedalījušies divi pretendenti, un izsoles cena no 190 000 eiro sākumcenas pieaugusi līdz 650 000 eiro.

Vakar Olaines novada domes sēdē izsoles rezultāti apstiprināti.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pagājušajā gadā SIA "Olaines veselības centrs" apgrozījums, salīdzinot ar 2015.gadu, samazinājies par 3%, taču tam izdevās izkļūt no zaudējumiem, kas 2015.gadā sasniedza 14 758 eiro. Pašvaldības kapitālsabiedrības apgrozījums 2016.gadā bija 492 656 eiro, bet peļņa - 4016 eiro.

Jau ziņots, ka dome lēmusi pārdot SIA "Olaines veselības centrs", jo pašvaldība nav apmierināta ar centra darbību. "Domājām, kā situāciju uzlabot. Viens variants bija ieguldīt pašvaldības līdzekļus, otrs - piesaistīt privāto investoru," aģentūrai LETA iepriekš pauda Bergs.

Viņš uzsvēra, ka novada iedzīvotājiem nav jābūt bažīgiem par plānotajām izmaiņām, jo tās tikai uzlabos pakalpojumu pieejamību.

Veselības centrā pieejami ģimenes ārsti, kuru skaits gan ir samazinājies, zobārstniecība, arī rentgena izmeklējumi.