Viesnīca "Islande Hotel" pērn cietusi zaudējumus 253 493 eiro apmērā

Rīga, 28.maijs, LETA. Viesnīcas SIA "Islande Hotel" apgrozījums pērn bija 3,045 miljoni eiro, kas ir par 0,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt pretēji peļņai gadu iepriekš, tā cieta zaudējumus 253 493 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka viesnīcas apgrozījuma apmērs pērn piedzīvoja kritumu, jo tās vidējais noslogojums samazinājās par 1,6% - 2016.gadā tas bija 59,6%, savukārt 2015.gadā - 60,6%. Noslogojuma samazinājums tiek skaidrots ar to, ka Latvija 2015.gadā bija Eiropas Savienības prezidējošās valsts, kas tolaik nodrošināja pienesumu viesnīcu noslogotībai un vidējai cenai.

Vienlaikus viesnīca apgrozījuma apjoma samazināšanās tiek skaidrota ar viesnīcas ražošanas izmaksu palielināšanos un realizēto pakalpojumu vidējās cenas kritumu.

Atbilstoši ziņojumam, patlaban uzņēmumā tiek turpināts darbs pie izmaksu samazināšanas un darbavietu optimizācijas, lai nodrošinātu viesnīcas konkurētspēju, ņemot vērā viesnīcu tirgus pastāvīgo izaugsmi un jaunu konkurentu ienākšanu tirgū.

Uzņēmuma vadība 2016.gadā turpināja veltīt uzmanību tirgus izpētei un jaunu pircēju piesaistīšanai, kā arī esošās infrastruktūras atjaunošanai un jaunas infrastruktūras iegādei.

Ziņojumā norādīts, ka pērn "Islande Hotel" strādāja 110 darbinieki, kuru vidū galvenokārt ir gados jauni darbinieki, tostarp studenti, kuri apgūst ar tūrisma un viesmīlības jomu saistītas profesijas. Ņemot vērā iepriekšminēto, viesnīcas vadība uzsver, ka uzņēmumā personāla mainība ir samērā liela.

Ņemot vērā, ka pērn samazinājās "Islande Hotel" apgrozījums, uzņēmuma vadība turpmāk paredzējusi strādāt pie jaunu tirgus izpētes un apguves, kā arī noslogojuma palielināšanas, vidējās cenas kāpuma veicināšanas un iepirkumu izmaksu samazināšanas.

Viesnīcas vadība informē, ka pērn tā nopietni izvērtēja šaubīgos debitorus, kuru parāds "Islande Hotel" veido ievērojamu summu, un ko uzņēmuma vadība pašas spēkiem nevarēja atgūt. Šā gada martā tika noslēgts līgums par šaubīgo debitoru parādu pārdošanu, kas radīs papildus ienākumus un labvēlīgas pārmaiņas uzņēmuma finanšu rādītājos.

Uzņēmuma vadība turpmāk paredzējusi pievērst lielāku uzmanību tiešo izmaksu efektīvai samazināšanai un administratīvo izdevumu kontrolei, uzlabot viesnīcas infrastruktūru atbilstoši tirgus tendencēm, sekmēt pozitīvu atpazīstamību, nostiprināt reputāciju un izmantot inovatīvus risinājumus naktsmītņu tirgū.

Tāpat viesnīcas vadība plāno samazināt starpniecības komisijas B2B ("business-to-business") sektorā, pārdot uzņēmuma kompleksus pakalpojumus un palielināt tiešās pārdošanas B2C ("business-to-client") sektorā.

"Islande Hotel" 2015.gadā strādāja ar 3,071 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 246 712 eiro apmērā.

Kā ziņots, viesnīca "Islande Hotel" kopš septembra sākuma vairs nepieder "Latvijas Gāzes" padomes priekšsēdētāja vietniekam Jurim Savickim - šobrīd tā pieder viņa sievai Jūlijai Savickai.

Izmaiņas viesnīcas īpašnieku sastāvā Komercreģistrā reģistrētas 2016.gada 9.septembrī.

Iepriekš - no 2014.gada 2.aprīļa līdz šā gada 9.septembrim - "Islande Hotel" pilnībā piederēja Savickim. Savukārt pirms tam - no 2013.gada 11.decembra līdz 2014.gada 2.aprīlim - Savickim piederēja 98,61% viesnīcas daļu, bet 1,39% daļu līdzīpašnieks bija bijušā Privatizācijas aģentūras vadītāja Jāņa Nagļa SIA "Konsultāciju un investīciju firma".

"Islande Hotel" galvenais darbības veids ir viesnīcu un restorānu pakalpojumu sniegšana. Sabiedrības papildu darbības virzieni ir konferenču, boulinga un izklaides spēļu, SPA un skaistumkopšanas, kā arī citu pakalpojumu sniegšana.

SIA "Islande Hotel" reģistrēta 2002.gadā ar pamatkapitālu 1 209 441 eiro. Tās 100% daļu īpašniece ir Jūlija Savicka, liecina "Firmas.lv" informācija.