Ventspilī atklās "Wasserkabel Baltic" apkures sistēmu ražotni

Ventspils, 26.maijs, LETA. Šodien plkst.10 Ventspilī atklās AS "Wasserkabel Baltic" apkures sistēmu ražotni, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Hanss Eberhards Šmits.

"Wasserkabel Baltic" Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) teritorijā ražos inovatīvas un energoefektīvas ūdens kapilāru plašu apkures un dzesēšanas sistēmas, kā arī iekšdarbiem paredzētas polipropilēna caurules. Ventspilī tiks ražotas un montētas ūdens kapilāru cauruļu plates no polipropilēna granulāta.

AS "Wasserkabel Baltic" ir Vācijas kapitāla uzņēmums, kas vēlas sākt ražošanu Ventspils brīvostas industriālo zonā.

Uzņēmums no Ventspils brīvostas pārvaldes ražotnei nomā telpas Tehnoloģiju centra ēkā, kas atrodas VATP teriotrijā. Šajā ēkā februārī darbu sāka arī iepakojumu ražotājs AS "Immer Digital". Līdz 2021.gadam, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, Ventspils brīvostas pārvalde plāno uzbūvēt vēl trīs jaunas ražošanas ēkas.

AS "Wasserkabel Baltic" dibināta Ventspilī 2014.gada decembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 35 000 eiro. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums veidoja 26 875 eiro, bet zaudējumi bija 64 591 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums valdes loceklis ir Vācijas pilsonis Hanss Eberhards Šmits, bet padomē darbojas Uldis Semeiks, Ieva Azanda un Jānis Komisars.