Austrumu maģistrāles izbūvi Rīgā plāno sākt nākamgad

Rīga, 26.maijs, LETA. Austrumu maģistrāles izbūvi Rīgā plānots sākt 2018.gadā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Austrumu maģistrāles posma "Ieriķu iela - Vietalvas iela" būvprojekta nodošanas termiņš ir šī gada jūlijs, kas nozīmē, ka 2018.gadā varētu tikt sākti būvdarbi.

Plānots, ka būvdarbi izmaksās 31,977 miljonus eiro. Austrumu maģistrāle savienos Rīgas rajonus Daugavas labajā krastā, ārpus dzelzceļa līnijas.

Būvprojektu par 422 272 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izstrādā pilnsabiedrība "G.B.V.", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. "G.B.V." dibināta 2016.gadā un tās sastāvā ir Krievijā reģistrēta slēgtā akciju sabiedrība "Institūts Giprostrojmost Sankt-Peterburg", SIA "BRD Projekts" un Baltijas mākslīgo būvju projektēšanas birojs "Vektors T", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, lielāko daļu no būvniecībai paredzētās summas - 19 miljonus - pašvaldība plāno piesaistīt no Eiropas Savienības (ES) fondiem, savukārt 13 miljonus eiro pašvaldībai būs jāatrod budžetā. Īstenojot projektu, tiktu izbūvēts Austrumu maģistrāles trūkstošais posms, izveidots pieslēgums ostas teritorijām, kā arī izveidots Rīgas vēsturiskā centra apvedceļš un iespēja slēgt kravu transporta satiksmi uz Akmens tilta un 11.novembra krastmalā, norāda dome.