"Jēkabpils piena kombināta" peļņa pērn pieauga 7,4 reizes

Rīga, 25.maijs, LETA. Piena iepircējs "Jēkabpils piena kombināts" pērn strādāja ar 20,745 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 7,4 reizes un bija 108 968 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Jēkabpils piena kombināts" peļņas pieaugumu galvenokārt nodrošināja piena iepirkumu cenu pieaugums un stabilizācija piena tirgū. Arī kompānijas apgrozījums pieauga, pateicoties piena cenu pieaugumam, kas palīdzēja piesaistīt jaunus piegādātājus un attīstīties esošajiem.

Uzņēmuma vadība informē, ka "Jēkabpils piena kombināts" pagājušajā gadā turpināja iepirkt pienu, kuru piegādāja piensaimnieku kooperatīvās saimniecības, zemnieku saimniecības un lokveida piena savāktuves.

"Jēkabpils piena kombināts" vadība arī atzīmē, ka šajā gadā "Jēkabpils piena kombināts" plāno saglabāt vadošo lomu piena iepirkuma tirgū Latvijā un iepirkto pienu galvenokārt realizēt Lietuvas uzņēmumam "Rokiškio sūris", bet daļu - Latvijas pārstrādes uzņēmumiem. Tāpat kompānija šogad saskaņā ar pērn izstrādātu projektu plāno sākt ūdens attīrīšanas iekārtu celtniecību, kas palīdzēs saglabāt tīru vidi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā kompānija strādāja ar 20,239 miljonu eiro apgrozījumu un 14 651 eiro peļņu.

"Jēkabpils piena kombināts" dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 997 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "Rokiškio sūris". Uzņēmums nodarbojas ar piena iepirkšanu, ko tālāk realizē piena pārstrādes uzņēmumiem, daļu - Lietuvas uzņēmumam "Rokiškio sūris", bet daļu citiem piena pārstrādes uzņēmumiem. Piena pārstrādi "Jēkabpils piena kombināts" pārtrauca 2010.gadā.