"Kronospan Riga" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 14,3%

Rīga, 25.maijs, LETA. Skaidu plākšņu ražotājs "Kronospan Riga" (iepriekš "Bolderaja Ltd") pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim, strādāja ar 176,796 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 35,944 miljoni eiro, kas ir par 37,2% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Kronospan Riga" apgrozījums un pamatdarbības peļņa uzlabojās, pateicoties orientēto skaidu plātņu (OSB), koksnes skaidu plātņu (KSP) un laminēto koksnes skaidu plātņu (LKSP) produktu pārdošanas apmēru pieaugumam. Tas izdevās, neraugoties uz pārdošanas cenu kritumu, ko izraisīja konkurence no Krievijas un Baltkrievijas.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka "Kronospan Riga" rezultāti aizvadītajā gadā uzlabojās arī ķīmijas patēriņa samazināšanās, energoresursu cenu krituma un netiešo izmaksu ietaupījuma dēļ saistībā ar ražošanas apmēra palielinājumu. Tāpat kompānija uzlaboja sniegumu Skandināvijas un Ziemeļeiropas tirgū salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pēc "Kronospan Riga" vadības minētā, pagājušajā finanšu gadā kompānija investējusi 4,703 miljonus eiro, kas ir par 47,4% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad kopējais investīciju apmērs bija 8,943 miljoni eiro. Tostarp pagājušajā finanšu gadā lielākie investīciju projekti bija KSP jaunā žāvētava, kā arī OSB "Master Board" un gatavās produkcijas noliktavas ēka.

Nākamajā finanšu gadā kompānija plāno investēt produktu kvalitātes un klientu apkalpošanas servisa uzlabošanā, kā arī ieguldīt izmaksu samazināšanas programmās, lai samazinātu OSB un KSP sveķu un koksnes patēriņu, kā arī energoizmaksas un optimizētu esošās tehnoloģijas. Tāpat plānots paplašināt savu tirgus daļu Skandināvijā LKSP un OSB segmentos un Baltijas valstīs LKSP segmentā, lai nākamajā finanšu gadā palielinātu LKSP pārdošanu par 10%. Tāpat iecerēts piesaistīt jaunas klientu grupas no augstāka tirgus segmenta, uzlabojot un paplašinot savu ražoto produktu klāstu.

Jau ziņots, ka iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.oktobra līdz 2015.gada 30.septembrim, strādāja ar 154,714 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 13,4% un bija 26,206 miljoni eiro.

"Kronospan Riga" izveidota 2005.gadā un līdz 2013.gada oktobra vidum strādāja ar nosaukumu "Bolderaja Ltd". Kompānijas pamatkapitāls ir 40,999 miljoni eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD".