Atkritumu apsaimniekotāja "Ragn-Sells" valdē veiktas izmaiņas

Rīga, 23.maijs, LETA. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Ragn-Sells" veicis izmaiņas uzņēmuma valdē, informēja uzņēmuma pārstāvji.

No 17.maija uzņēmuma valdē iecelts Agris Markss, nomainot līdz tam bijušo valdes locekli Artūru Šipko. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, darbu valdē turpina Rains Vāna.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka Markss iepriekš attīstījis un vadījis "Ragn-Sells" īpašumā esošo SIA "Lautus", izveidojot to par medicīnisko atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu.

Bet Markss atzīmē, ka "Ragn-Sells" domā par jaunu pakalpojumu attīstību, kam pamatā būs uzņēmuma galvenās vērtības - rūpes par vidi un otrreizējo atkritumu pārstrāde, veicinot saudzīgu resursu izmantošanu. Kā viens no galvenajiem darbības virzieniem, kur "Ragn-Sells" saredz potenciālu, ir publiskās un privātās partnerības sadarbības modelis.

Kā atzīst Markss, lai gan Latvijas valdība pēdējo gadu laikā centusies uzlabot biznesa vidi valstī, ārvalstu investoriem ienākt un darboties Latvijas tirgū joprojām nav viegli, atzīst. Galvenās problēmas ir lielā birokrātija, vēlme ierobežot konkurenci un lēnā tieslietu sistēma.

"Neraugoties uz problēmām, "Ragn-Sells" mērķis ir palikt Latvijas tirgū, augt un attīstīties. Esam palielinājuši ieguldījumus, aktīvi strādājam un gribam pierādīt, ka Latvija ir laba vieta investīcijām," uzsvēra Markss.

"Ragn-Sells" sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus patlaban sniedz Rīgā, Baložos, Mālpilī, Vecumniekos un Rundālē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ragn-Sells" apgrozījums 2016.gadā bija 5,092 miljoni eiro, un tas strādāja ar 209 215 eiro zaudējumiem. SIA "Ragn-Sells" dibināta 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 503 748 eiro. "Ragn-Sells" ir Zviedrijas koncerna "Ragn-Sellsforetagen AB" meitasuzņēmums.