Pasažieru pārvadātāja "VTU Valmiera" peļņa pērn pieaugusi par 57,5%

Valmiera, 23.maijs, LETA. SIA "VTU Valmiera" peļņa 2016.gadā palielinājusies par 57,5%, sasniedzot 258 180 eiro, vēsta "Firmas.lv" informācija.

Tomēr par 16,7% krities uzņēmuma apgrozījums, noslīdot līdz 4,08 miljoniem eiro.

Apgrozījuma kritumu uzņēmums skaidro ar degvielas cenu svārstībām un to, ka degvielas mazumtirdzniecībai ir būtisks īpatsvars SIA darbībā.

2016.gadā uzņēmums no valsts saņēma kompensāciju 2,82 miljonu apmērā par zaudējumiem, kas radušies veicot pasažieru pārvadājumus reģionālajos, starppilsētu maršrutos un Valmierā.

Pērn uzņēmums ieviesis jaunu uzskaites un vadības sistēmu "Microsoft Dynamics NAV 2015", kā arī jaunu energopārvaldības sistēmu. Vēl uzsākti darbi pie administratīvās ēkas vienkāršotas atjaunošanas, iegādāti divi lietoti autobusi pārvadājumiem Valmieras robežās, kā arī trīs lietoti un viens jauns autobuss reģionālajiem maršrutiem.

2017.gadā SIA "VTU Valmiera" plāno turpināt iegādāties jaunus autobusus un piedalīties Kohēzijas fondu atbalsta mērķa "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru" pasākumā un līdz 2018.gada beigām iegādāties deviņus jaunus videi draudzīgus autobusus pasažieru pārvadājumiem Valmierā.

Kocēnu novadā reģistrētajā uzņēmumā strādā 271 darbinieks.

SIA "VTU Valmiera" pieder Valmieras pilsētas pašvaldībai, Rūjienas, Naukšēnu, Mazsalacas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām.

"VTU Valmiera" veic pārvadājumus reģionālas nozīmes, Valmieras pilsētas nozīmes un starppilsētu maršrutos. Tāpat uzņēmums veic autovadītāju apmācību un piedāvā neregulāros pasažieru pārvadājumus.