"Baltijas mediju reklāmas" apgrozījums pērn samazinājās par 6,2%

Rīga, 22.maijs, LETA. SIA "Baltijas Mediju Alianse" piederošā reklāmas aģentūras SIA "Baltijas mediju reklāma" apgrozījums pērn bija 8,663 miljoni eiro, kas ir par 6,2% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pieauga 15 reizes, sasniedzot 9604 eiro apmēru, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, pērn ieņēmumi no televīzijas reklāmas palielinājās, savukārt izmaksas par video reklāmu izvietošanu un par reitinga informāciju samazinājās. Rezultātā uzņēmuma bruto peļņa samazinājās.

Vienlaikus uzņēmuma pārdošanas izmaksas saruka, kas saistīts ar reklāmas izdevumu samazināšanu.

Ziņojumā norādīts, ka, neskatoties uz to, ka uzņēmuma pašu kapitāls pērn sasniedza negatīvo apmēru, uzņēmuma vadība un tā īpašnieks neplāno pārtraukt reklāmas aģentūras darbību, jo tai ir potenciāls turpināt savu darbību arī nākotnē.

Lielākie uzņēmuma kreditori 2,561 miljona eiro apmērā ir "Baltijas mediju reklāmas" radniecīgi uzņēmumi, savukārt pārējiem kreditoriem kavēto maksājumu nav.

Vadība ziņo, ka pērn reklāmas aģentūras peļņas palielinājums par 15 reizēm pastiprina tās pārliecību par to, ka ar laiku iepriekšējo periodu zaudējumi tiks dzēsti.

"Baltijas mediju reklāmas" vadība 2017.gadā plāno pievērst pastiprinātāku uzmanību uzņēmuma apgrozījuma palielināšanai un izdevumu samazināšanai, lai sasniegtu peļņu, kas tiks novirzīta iepriekšējo zaudējumu samazināšanai. Tāpat uzņēmuma vadība paredzējusi veikt pamatdarbības kvalitātes uzlabošanu un klientu piesaistīšanu.

"Baltijas mediju reklāma" 2015.gadā strādāja ar 9,327 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 640 eiro apmērā.

SIA "Baltijas mediju reklāma" reģistrēta 2007.gadā ar pamatkapitālu 2845 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Oļegs Solodovs. Tās 100% daļas pieder SIA "Baltijas mediju alianse" (BMA), kura ir Baltijas valstīs lielākais krievvalodīgo plašsaziņas līdzekļu koncerns.

Starp BMA pārstāvētajiem medijiem ir TV kanāli "Pirmais Baltijas kanāls", "NTV Mir Baltic/Lietuva", "REN TV Baltija/Estonia/Lietuva", "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls".