"Siera nams" apgrozījums pērn samazinās par 4%

Rīga, 19.maijs, LETA. Piena produktu vairumtirgotājs AS "Siera nams" pagājušajā gadā strādāja ar 14 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt samazinājās - līdz 7361 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā "Siera nams" saglabāja savas pozīcijas Latvijas tirgū. Kompānijas galvenā prioritāte bija sniegto pakalpojumu pilnveidošana un kvalitāte, kā arī pakalpojumu nodrošināšanas procesu uzlabošana. Lai nodrošinātu peļņas rādītājus un pārdošanas apmēru, kompānija pagājušajā gadā izveidoja plašu produktu piedāvājuma stratēģiju.

"Siera nams" turpmāko attīstību plāno vērst uz tirgus daļu palielināšanu esošajos segmentos, noturot stabilu tirgus daļu un kvalitatīva pakalpojumu sniedzēja reputāciju Latvijā un veidojot ciešu sadarbību ar klientiem.

Kompānijas valdes locekles Daces Pauliņa aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka pagājušais gads kompānijai bija daudz sarežģītāks nekā iepriekšējais gads. Peļņas kritums ir saistīts ar piena cenu politiku Latvijā, cilvēku pirktspēju un konkurenci, viņa norādīja.

2015.gadā "Siera nams" strādāja ar 14,596 miljonu eiro apgrozījumu un 91 722 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv".

"Siera nama" pamatdarbība ir piena produktu vairumtirdzniecība un siera šķēlīšu fasēšana. "Siera nams" ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 253 969 eiro. Uzņēmums pieder Zviedrijas kompānijai "SN Interessenter" un piecām privātpersonām - Armandam Eglītim, Aivaram Murānam, Dacei Ozolai, Dacei Pauliņai, kā arī Kristīnei Vētrai. Taču tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.