Konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" apgrozījums pērn sarūk par 28,2%

Rīga, 18.maijs, LETA. Konditorejas izstrādājumu ražotājs "Adugs" pagājušajā gadā strādāja ar 3,104 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 11,4% un bija 91 163 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās galvenokārt saistībā ar konkurenci izejvielu vairumtirdzniecības nozarē, it īpaši cukura vairumtirdzniecībā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka kompānijas attīstības nodrošināšanas nolūkā iecerēts veicināt izejvielu tirdzniecību Latvijā un izvērst darbību eksporta tirgos. Tāpat plānota "Adugs" preču zīmes attīstība un popularizēšana Latvijas un eksporta tirgos.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Adugs" 2015.gadā strādāja ar 4,325 miljonu eiro apgrozījumu un 102 911 eiro zaudējumiem.

Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka "Adugs" ir viens no lielākajiem konditorejas izstrādājumu ražotājiem Baltijā, kurš biznesu sāka 1997. gadā. Uzņēmums ražo dažādus cepumus, krekerus, sausiņus, vafeļu tortes un virkni ar roku darbu veidotus kulinārijas izstrādājumus. Kompānija realizē produkciju Baltijā, kā arī Vācijā, Spānijā, Portugālē, Izraēlā, Somijā, Zviedrijā, Lielbritānijā, Īrijā, ASV, Grieķijā un Krievijā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Adugs" ir reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 14 200 eiro. "Adugs" vienīgā īpašniece ir Kiprā reģistrēta kompānija "Silobrands Limited".