"Veselības centrs 4" iegādājies Rīgas Kosmētikas skolu

Rīga, 16.maijs, LETA. SIA "Veselības centrs 4" (VC4) iegādājies Rīgas Kosmētikas skolu, informēja VC4 pārstāvji.

Darījuma summa netiek atklāta. Kā liecina "Firmas.lv" informācija īpašnieku maiņa, VC4 kļūstot par SIA "Rīgas Kosmētikas skola" vienīgo īpašnieku, reģistrēta šī gada 12.maijā. Līdz tam uzņēmuma īpašniece bija tā dibinātāja Nellija Janaus, kura pēc šī darījuma noslēgšanas turpinās darbu uzņēmuma valdē.

Valdē iecelta Līga Krīgere, kura ir VC4 piederošā uzņēmuma SIA "Dinastija" prokūriste. Viņa turpmāk būs arī "Rīgas Kosmētikas skolas" valdes priekšsēdētāja. Valdē iecelts arī VC4 līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds. Arī izmaiņas valdē reģistrētas 12.maijā.

Rīgas Kosmētikas skolā iespējams apgūt Starptautiskās Estētikas un kosmetoloģijas komitejas (CIDESCO - "Commite` International D’Esthetique et de Cosmetologie" - no franču valodas.) apmācības programmu.

VC4 pārstāvji norādīja, ka uzņēmums iecerējis turpmāk attīstīt skolu, kas piedāvā studēt izglītības programmu kosmētiķa specialitātē, vienlaikus apgūstot arī CIDESCO apmācības programmu. Skaistumkopšanas pasaulē CIDESCO ir prestižākā starptautiskā sabiedriskā organizācija, un iegūtais diploms garantē augstu izglītības kvalitāti.

Tāpat VC4 plāno attīstīt estētiskās medicīnas segmentu, stiprināt kosmētiķa profesiju tajā un tādejādi paaugstināt jauno profesionāļu konkurētspējas līmeni darba tirgū. Lai paaugstinātu mācību procesā iegūstamās profesionālās zināšanas un praktiskās iemaņas, plānots stiprināt mācībspēku korpusu, tostarp piesaistot ārvalstu lektorus. Tāpat tiks ievērojami uzlabots materiāltehniskais nodrošinājums, veidojot profesionālu vidi, kurā studenti un topošie speciālisti var strādāt un jūtas pārliecinoši par savām prasmēm.

Lai veicinātu audzēkņu vēlmi un motivāciju apgūt profesiju, labākajiem studentiem tiks piešķirtas mācību stipendijas, tāpat būs nodrošinātas iespējas stažēties VC4 skaistumkopšanas klīnikās.

Krīgere skaidroja, ka kosmētiķa profesija ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē kļūst aizvien pieprasītāka. Mūsdienās gan sievietes, gan arvien vairāk vīriešu novērtē ādas kopšanas nozīmi un nepieciešamību, kas nenoliedzami ietekmē arī dzīves kvalitāti. "Apvienojot iepriekš sasniegto ar mūsu ambīcijām par starptautisku lektoru piesaisti un materiāltehniskā nodrošinājuma atjaunošanu, ceru, ka skola jau tuvākajā nākotnē kļūs par labāko kosmētikas nozares jauno profesionāļu kalvi visā Baltijā."

Rīgas Kosmētikas skola ir izglītības iestādi, kura piedāvā apgūt profesionālo vidējās izglītības programmu, profesionālo tālākizglītības programmu kosmetoloģijā, un to ir akreditējusi Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija.

Jau vēstīts, ka "Veselības centra 4" apgrozījums 2015.gadā bija 17,738 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 21,1% un bija 1,257 miljoni eiro.

"Veselības centrs 4" dibināts 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 220 eiro. "Veselības centra 4" kapitāldaļas pieder Mārim Rēvaldam - 55%, Ģirtam Rēvaldam - 25%, Elgai Rēvaldei - 15%, Vijai Žīgurei - 5%.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas Kosmētikas skolas" apgrozījums pērn bija 163 186 eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 11 708 eiro apmērā. SIA "Rīgas Kosmētikas skola" dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5112 eiro.