"Amber Beverage Group" kļuvusi par Lielbritānijas dzērienu izplatītāja "Cellar Trends" līdzīpašnieku

Rīga, 15.maijs, LETA. Alkohola ražotājs un izplatītājs Baltijā "Amber Beverage Group" iegādājies daļu Lielbritānijas vīna un spirtoto dzērienu izplatītāja "Cellar Trands" akciju, kļūstot par uzņēmuma līdzīpašnieku, aģentūru LETA informēja "Amber Beverage Group" pārstāve Dana Hasana.

Darījums neietekmēs "Cellar Trends" administratīvo pusi, jo tā vadība un menedžments paliks nemainīgs - uzņēmumu turpinās vadīt tā lielākie akcionāri - īpašnieku Vatsa un Mēriota ģimenes.

"Amber Beverage Group" šo soli vērtē kā stratēģisku ieguldījumu uzņēmuma attīstībā ar mērķi augt starptautiskos tirgos. ""Cellar Trends" ir pieredzējis dzērienu izplatītājs, kurš daudzu gadu garumā sekmīgi attīstījis Lielbritānijas tirgū daudzus šobrīd pazīstamus zīmolus. Apvienojot mūsu kompetences un pieredzi, mēs plānojam iepazīstināt Lielbritānijas patērētājus ar saviem zīmoliem un nostiprināt savu klātbūtni vienā no lielākajiem Eiropas tirgiem," sacīja "Amber Beverage Group" valdes priekšsēdētājs Sīmurs Ferreira.

"Cellar Trends" izpilddirektori Martins Vatss un Deivids Mēriots pauduši gandarījumu par šo sadarbību un pozitīvi raugās uz iespējām, ko tā pavērs kompānijas tālākajai attīstībai.

""Cellar Trends" 18 gadu laikā demonstrē iespaidīgus panākumus zīmolu attīstībā. Šī sadarbība ar "Amber Beverage Group" dos mums iespēju strādāt ar jaunām produktu kategorijām un stiprinās mūsu jau esošo dzērienu portfeli, kā arī nāks par labu gan esošajiem, gan jaunajiem zīmolu īpašniekiem. Mūsu un "Amber Beverage Group" komandas filozofija saskan – tā ir cieša sadarbība ar zīmolu īpašniekiem, lai attīstītu tos Lielbritānijā un kopā gūtu jaunus panākumus," uzsvēra "Cellar Trends" izpilddirektors Martins Vatss.

"Cellar Trends" ir Lielbritānijas vadošais neatkarīgais alkohola zīmolu izplatītājs ar iespaidīgu portfolio, kas ietver plašu vadošo vīna zīmolu, alus, stipro alkoholisko dzērienu un citu saistīto produktu klāstu.

"Amber Beverage Group" izveidota 2014.gada oktobrī, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus. "Amber Beverage Group" apgrozījums darbības pirmajā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 24.oktobra līdz 2015.gada 31.decembrim, bija 2,438 miljoni eiro, bet peļņa - 4,126 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Nīderlandes "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.