Cūkkopības uzņēmums "PF Vecauce" tiesā iesniedz "Cirmas bekons" maksātnespējas pieteikumu

Rīga, 8.maijs, LETA. Rēzeknes tiesā ierosināta cūkkopības uzņēmuma SIA "Cirmas bekons" maksātnespējas lieta, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsies SIA "PF Vecauce".

Rēzeknes tiesā aģentūrai LETA apliecināja, ka pēc cūkkopības uzņēmuma "PF Vecauce" pieteikuma ierosināta lieta, taču sēdes datums vēl nav noteikts.

"PF Vecauce" valdes priekšsēdētājs Kristaps Melbārdis aģentūrai LETA sacīja, ka "Cirmas bekons" jau gadu nevēlas pildīt savas parādsaistības pret "PF Vecauce" par sivēniem, kurus "Cirmas bekons" iegādājās no "PF Vecauce" tālākai audzēšanai un realizācijai. "Mēs esam centušies meklēt kompromisus un risināt šo lietu, bet parāda nemaksāšana viņiem ir vairāk nevēlēšanās nevis nevarēšana," teica Melbārdis, piebilstot, ka gada laikā "Cirmas bekons" veicis vien simboliskus maksājumus, lai segtu parādsaistības.

"PF Vecauce" valdes priekšsēdētājs teica, ka maksātnespējas lietas ierosināšana pret "Cirmas bekonu" bija galējais solis, ko bija spiesta spert "PF Vecauce", jo citi risinājumi vairs neesot atlikuši. "Bijām spiesti šādi rīkoties kaut arī negribējās to darīt. Saprotam, ka situācijas mēdz būt dažādas, bet, ja uzņēmums vairs nevēlas iesaistīties nekādos dialogos, izvēles nav," teica Melbārdis, piebilstot, ka "Cirmas bekons" parādsaistību apmērs pret "PF Vecauce" veido vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Melbārdis arī teica, ka vienīgais "Cirmas bekons" parādsaistību nesegšanas arguments bija problēmas ar naudu.

Līdz ar pieteikumu tiesā "PF Vecauce" cer atgūt naudu. "Mums tā ir pietiekami nozīmīga naudas summa, kas tika izņemta ārā no ikdienas aprites un rada spriedzi uz pārējiem pasākumiem," teica "PF Vecauce" valdes priekšsēdētājs.

Ar SIA "Cirmas bekons" pārstāvjiem aģentūrai LETA pagaidām neizdevās sazināties.

LETA pērn jau ziņoja, ka "Cirmas bekons" pievērsies aitu un tītaru audzēšanai saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatību, kā arī sivēnmāšu un sivēnu audzēšanas aizliegumu. "Cirmas bekons" plānoja sākt tītaru audzēšanu, kā arī pielāgot kautuvi tītaru kaušanai. Tādējādi kompānija bija iecerējusi samazināt pašizmaksu un palielināt ražošanas jaudu, lai audzētu ražošanas efektivitāti un uzņēmuma peļņas rādītājus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2015.gadā SIA "Cirmas bekons" apgrozījums bija 1,108 miljons eiro, bet zaudējumi - 229 561 eiro. 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Uzņēmums "Cirmas bekons" ir dibināts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 766 643. eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Andis Kozlovs.