"Magnum Medical" apgrozījums pērn bija 73,734 miljoni eiro

Rīga, 2.maijs, LETA. Zāļu vairumtirgotājas SIA "Magnum Medical" apgrozījums pērn bija 73,734 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 11% vairāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 2,801 miljons eiro, kas ir par 30,2% vairāk, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 66,514 miljoni eiro, bet peļņa - 2,152 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums galveno uzsvaru licis uz preču klāsta paplašināšanu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Uzņēmuma darbības rādītāju galvenie faktori pērn bija klientu skaita pieaugums, preču klāsta palielināšana, loģistikas pakalpojumu kvalitātes uzlabošana, pārdošanas apjoma pieaugums publiskajos iepirkumos, darbs pie jaunu sistēmu ieviešanas, sadarbība ar piegādātājiem, kvalitātes kontrole.

"Magnum Medical" vadība paredz, ka uzņēmuma darbība šogad būs līdzvērtīga tirgus situācijai, kura patlaban esot stabila un prognozējama.

"Magnum Medical" ir viens no vadošajiem zāļu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas reģionā un ir trešā lielākā zāļu lieltirgotava Latvijā. "Magnum Medical" pārvalda aptieku tīklu "Apotheka". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir medikamentu imports un piegāde medicīnas iestādēm, aptiekām, slimnīcām un citām veselības aprūpes iestādēm Latvijā un Baltijas reģionā.

SIA "Magnum Medical" dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 952 394 eiro. "Magnum Medical" pieder Igaunijas kompānijai "Magnum".