"Lazdonas piensaimnieks" apgrozījums pērn sarucis par 7,8%

Rīga, 2.maijs, LETA. Latvijas piena pārstrādes uzņēmums "Lazdonas piensaimnieks" pērn strādāja ar 5,439 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt pieauga un bija 86 359, liecina "Firmas.lv" pieejamais "Lazdonas piensaimnieka" finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā kompānija strādāja pie tā, lai sabalansētu savu vietu realizācijas tirgū un sekmētu sadarbību ar piena ražotājiem, noturot piena iepirkumu cenu un realizācijas apmēru, kā arī nesamazinot piena iepirkšanu. 2016.gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu, un daļu līdzekļu investēja attīstībā.

Pagājušajā gadā uzņēmums nelielos apmēros sāka realizēt produkciju Zviedrijā, ko plānots attīstīt, norādīts vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība norāda, ka "Lazdonas piensaimnieks" nodarbojas ar produkcijas ražošanas attīstību un pilnveidošanu. Tāpat kompānija ir izveidojusi BIO produktu līniju no bioloģiskās ražošanas saimniecībās iegūtā piena.

Uzņēmuma vadība "Lazdonas piensaimnieka" nākotnes izredzes un attīstību uzņēmuma turpmākajā pamatdarbībā vērtē kā stabilu, vērstu uz iesaistīšanos projektos un jaunu produktu, tehnoloģiju izstrādi, piesaistot Eiropas Savienības fondu finanšu līdzekļus programmā "Investīcijas materiālos aktīvos". Tāpat uzņēmums plāno strādāt pie tehnoloģiju modernizācijas, izmaksu samazināšanas, lai būtu konkurētspējīgs tirgū ar savu realizācijas cenu un dizainu. Kompānijas mērķis ir vienmēr piedāvāt tikai dabīgu un kvalitatīvu produkciju, veicinot nišas produktu izaugsmi, uzsver uzņēmuma vadība.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā "Lazdonas piensaimnieks" strādāja ar 5,898 miljonu eiro apgrozījumu un 7999 eiro peļņu.

"Lazdonas piensaimnieks" ir reģistrēts 1993.gadā. Kompānija pieder uzņēmumam "Stars-93" (19,71%) un 19 privātpersonām, tostarp tās lielākajai līdzīpašniecei Elvīrai Utinānei (41,74%). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 38 680 eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir piena savākšana, pieņemšana, pārstrāde, saražotās produkcijas loģistika, mazumtirdzniecība, kā arī vairumtirdzniecība un ēdināšanas servisa pakalpojumi.