"Bauskas alus" apgrozījums pērn pieaug par 5,3%; peļņa - 492 076 eiro

Rīga, 28.apr., LETA. Alus darītava "Bauskas alus" pagājušajā gadā strādāja ar 5,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 11,6% - līdz 492 076 eiro, liecina datubāzē "Firmas.lv" publiskotais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Bauskas alus" apgrozījums pērn palielinājās saistībā ar akcīzes nodokļa pieaugumu, kā arī taras realizācijas apmēra palielināšanos par 34% saistībā ar taras cenas pieaugumu.

Savukārt kompānijas peļņa pērn ir samazinājusies salīdzinājumā ar 2015.gadu, kas skaidrojams ar izmaksu pieaugumu. Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka aizvadītā gada beigās būtiski bija samazinājies "Bauskas alus" parāds bankās - aizņēmumi no kredītiestādēm samazinājušies par 41%.

Pagājušajā gadā kompānija veica kosmētiskos remontus ražošanas, uzglabāšanas un administratīvajās telpās.

Kompānijas vadība norāda, ka 2017.gadā "Bauskas alus" darbību pamatā plāno koncentrēt uz pārdošanas apmēru kāpināšanu visos tirgus segmentos. Plānots veikt kosmētiskos remontus vairākās ēkās. Savukārt, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, iecerēts iegādāties ražošanas iekārtas un ierīkot jaunu apkures katlu.

LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā "Bauskas alus" strādāja ar 4,764 miljonu eiro apgrozījumu un 556 789 eiro peļņu.

"Bauskas alus" ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786 996 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija "BA Holdings".