"Agrochema Latvia" apgrozījums pērn pieaug par 9,5%; peļņa - 915 887 eiro

Rīga, 28.apr., LETA. Lietuviešu lauksaimniecības ķīmijas tirdzniecības uzņēmuma "Agrochema" meitas kompānijas Latvijā SIA "Agrochema Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 18,097 miljoni eiro, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,8 reizes un bija 915 887 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija aizvadīto gadu ir noslēgusi ar pozitīvu saimnieciskās darbības rezultātu. Neraugoties uz nestabilo situāciju mēslošanas līdzekļu tirgū un to cenu samazinājumu 2016.gada sākumā, SIA "Agrochema Latvia" spēja novērtēt situāciju tirgū un pielāgoties tai. Tas ļāva aizvadītajā gadā sasniegt pozitīvus darbības rezultātus.

Tāpat kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka "Agrochema Latvia" pagājušajā gadā pārdeva 30 892 tonnas amonija salpetra, 6 845 tonnas kālija amonija salpetra, 9 654 tonnas granulēta NPK mēslošanas līdzekļa, 21 713 tonnas graudu, 19 977 tonnas citu minerālmēslojumu, kā arī sniedza pakalpojumus, apkalpojot dzelzceļa vagonus un iepakojot preci -148 448 eiro apmērā.

2017.gadā "Agrochema Latvia" plāno turpināt sekmīgi attīstīties.

SIA "Agrochema Latvia" pamatdarbības veids ir ķīmiskā un minerālmēslojuma vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. Kompānija ir reģistrēta 2006.gadā un tās pamatkapitāls ir 11,703 miljoni eiro. Kompānija ietilpst vienā no lielākajiem Lietuvas rūpniecības koncerniem "Achemos grupe", kuram Latvijā pieder arī SIA "Gaschema".

"Achemos grupe" pārvalda vairāk nekā 40 uzņēmumus, tai skaitā rūpnīcu "Achema". Koncerna sastāvā ir arī Klaipēdas ostas lielākā kravu kompānija KLASCO, citas kravu pārvadāšanas un loģistikas kompānijas, kā arī vairāki mediji, no kuriem lielākais ir nacionālais laikraksts "Lietuvos žinios".