"Eurocash1" pirks "Citadelei" piederošo inkasācijas pakalpojumu sniedzēju "CBL Cash Logistics"

Rīga, 25.apr., LETA. Latvijā un Lietuvā strādājošā inkasācijas un apsardzes pakalpojumu sniedzēja "Eurocash1" grupa paplašina darbību Latvijā, iegādājoties un pievienojot grupai AS "Citadele banka" piederošo inkasācijas pakalpojumu sniedzēju SIA "CBL Cash Logistics", informē Lietuvas kompānijas "Eurocash1" direktors Vitauts Labecks.

Darījuma summa netiek atklāta, taču Labecks norāda, ka darījuma mērķis ir veidot spēcīgu platformu, lai attīstītu inkasācijas pakalpojumu uzņēmumu Latvijā un domātu par tālāku attīstību Baltijas valstīs.

Viņš arī stāsta, ka "CBL Cash Logistics" īpašnieku maiņas process ir sākts, jo bankas "Citadele" prioritāte ir privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu un kreditēšanu, un tas tiks pabeigts, kad abas puses saskaņos tehniskos un komerciālos jautājumus turpmākajai sadarbībai. Uzņēmuma apvienošanos un nosaukuma maiņu paredzēts sākt pēc īpašnieku maiņas noslēguma šī gada rudenī. Pārejas posma laikā uzņēmumu klienti tiks apkalpoti bez pārmaiņām.

Galvenie ieguvumi "Eurocash1" klientiem būs lielāka ģeogrāfiskā pieejamība un plašāks pakalpojumu klāsts, uzsver Labecks.

"Eurocash1" savu darbību Latvijā uzsāka 2011.gadā, nodrošinot fiziskās un tehniskās apsardzes pakalpojumus. Kopš 2012.gada uzņēmums piedāvā arī inkasācijas pakalpojumu un veic klientu apkalpošanu visā Latvijas teritorijā, un tā mērķis ir izveidot spēcīgu inkasācijas kompāniju Baltijas līmenī un kļūt par vienu no konkurētspējīgākiem tirgus spēlētājiem.

2015.gadā "Eurocash1" Latvijā sniegto pakalpojumu apjoms bija 2,1 miljoni eiro, bet Lietuvā 8,5 miljoni eiro, savukārt 2016.gada sniegto pakalpojumu apjoms Latvijā sasniedza 4,2 miljonus, bet Lietuvā pieauga līdz 9,3 miljoniem eiro.

Baltijā "Eurocash1" apgrozījums 2015.gadā bija 10,6 miljoni, bet 2016.gadā sasniedza jau 13,5 miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Eurocash1" apgrozījums 2016.gadā bija 2,221 miljons eiro, bet peļņa - 191 796 eiro. Uzņēmums dibināts 2010.gadā, tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Eurocash1" pieder Lietuvas kompānijai "Eurocash1".