Bauskas slimnīcas peļņa pērn samazinājusies četrkārtīgi

Jelgava, 25.apr., LETA. Pašvaldības SIA "Bauskas slimnīca" apgrozījums pērn bija 2,293 miljoni eiro, kas ir par 1,5% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt peļņa samazinājusies četrkārtīgi, sasniedzot 117 837 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2015.gadā ārstniecības iestādes apgrozījums un peļņa bija attiecīgi 2,328 miljoni un 161 408 eiro. Apgrozījuma samazināšanos slimnīcas vadība skaidro ar līguma summas samazināšanos ar Nacionālo veselības dienestu.

Šogad Bauskas slimnīca plāno veltīt izmanību rentablai saimniekošanai, medicīnas pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un klāsta paplašināšanai, ieguldot līdzekļus remontdarbos, jauna parīkojuma iegādei un darbinieku izglītošanā.

Tostarp paredzēts iegādāties ultrasonogrāfijas, mamogrāfijas iekārtu un endoskopijas aprīkojumu. Tāpat plānots uzlabot informācijas tehnoloģijas un turpināt e-veselības ieviešanu. Slimnīca turpinās apmaksāt rezidentūras studijas diviem rezidentiem, kā arī plāno piesaistīt ginekologu, funkcionālās diagnostikas ārstu un citus speciālistus, apmaksājot rezidentūras studijas.

SIA "Bauskas slimnīca" ir Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrība. Ārstniecības iestādi vada Mirdza Brazovska. Pērn slimnīca nodarbinājusi 123 darbiniekus.