"Clear Channel Latvia" apgrozījums pērn pieaudzis par 14,5%

Rīga, 24.apr., LETA. Vides reklāmas aģentūra "Clear Channel Latvia" pērn strādāja ar 1,064 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt peļņa, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, bija 70 516 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums pērn saistīts ar uzlabotiem pārdošanas rādītājiem, kā arī 2016.gada 18.janvārī tika parakstīta vienošanās ar Rīgas pilsētas būvvaldi, tādējādi atrisinot strīdus, kas radušies 2015.gadā. Uzņēmums ir atguvis tiesības operēt ar visām līgumā noteiktajām vietām, kas ļāvis "Clear Channel Latvia" atgriezties normālas uzņēmējdarbības stāvoklī.

Pērn uzņēmums turpināja reklāmas konstrukciju tīkla sakārtošanu un modernizāciju. Tāpat ievērojams līdzekļu apmērs tika ieguldīts reklāmas objektu pārvietošanai pilsētā, reklāmas objektu tīkla sakārtošanā un objekta projektu izstrādē. Iepriekšminētie pasākumi bija nepieciešami, lai reklāmas objektu novietojums atbilstu pašlaik spēkā esošajām tiesību normām - attiecīgajiem Ministru kabineta noteikumiem un Rīgas domes saistošajiem noteikumiem.

Atbilstoši ziņojumam, "Clear Channel Latvia" vadība 2017.gadā plāno turpināt attīstību digitālo reklāmas ekrānu ieviešanā, pārņemot un ieviešot vietējā tirgū starptautisko kompānijas pieredzi. Sekojot jaunākajām tirgus tendencēm, uzņēmuma attīstības plānā paredzēts uzsvērt augstākās kvalitātes pakalpojumus, piedāvāto produktu dažādošanu un modernizēšanu pasaulē visvairāk augošā segmentā.

Tāpat uzņēmuma vadība plāno 2017.gadā veicināt pārdošanas apjomu pieaugumu, lai uzlabotu "Clear Channel Latvia" saimnieciskās darbības rezultātu un nodrošinātu uzņēmuma sekmīgu attīstību. Izvirzītā mērķa sasniegšanai paredžets piesaistīt jaunus sadarbības partnerus un palielināt esošo sadarbības partneru darījumu apjomus.

"Clear Channel Latvia" 2015.gadā strādāja ar 929 093 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 103 093 eiro apmērā.

"Clear Channel Latvia" ir ASV kompānijas "Clear Channel" meitasuzņēmums. "Clear Channel" vēsture sākās 1972.gadā, kad Laurijs Meijs nodibināja firmu "San Antonio Broadcasting Company".

"Clear Channel Latvia" dibināta 2001.gada vasarā, sākotnēji tās nosaukums bija SIA "Baltic Outdoor Company" (BOC).

2002.gadā BOC pārņēma "Clear Channel" Zviedrijas meitasuzņēmums "Clear Channel Baltics & Russia AB". 2003.gadā BOC nosaukums tika mainīts uz "Clear Channel Latvia".