Alus darītavas "Alus nams" apgrozījums pērn sarūk par 5%; peļņa - 389 194 eiro

Rīga, 24.apr., LETA. Alus darītava "Alus nams" pagājušajā gadā strādāja ar 1,659 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 15,2% un bija 389 194 eiro, liecina "Firmas.lv' publiskotais uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā kompānija turpināja tradicionālo alus ražošanu un realizāciju, kā arī paplašināja sortimentu ar jaunām alus šķirnēm plastmasas un stikla pudelēs. Tāpat uzņēmums turpināja sadarbību ar Vācijas tirdzniecības partneri "SLCO GmBH", tirdzniecības tīklu "Firma Madara 89" un "Saniteks". Pagājušajā gadā kompānijai izdevās sākt piegādes tirdzniecības tīklam "Rimi" un sasniegt piegādes apmēru 65 800 eiro.

Pērn kompānija iegādājās jaunu tehnoloģisko iekārtu produkcijas iepakošanai un marķēšanai, kuru plānots palaist ekspluatācijā šogad pirmajā pusgadā.

"Alus nams" vadība norāda, ka šajā gadā kompānija plāno turpināt darbību, attīstīt ražošanu, kā arī saglabāt esošos realizācijas apmērus, kā arī palielināt piegādes uz Vāciju un Igauniju.

LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā "Alus nams" strādāja ar 1,746 miljonu eiro apgrozījumu un 337 791 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" publiskotais uzņēmuma gada finanšu pārskats.

"Alus nams" ir dibināts 1999.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 498 003 eiro. Kompānija pieder trijām Latvijas privātpersonām - Uģim Cērpiņam (36%), Raimondam Ozolam (36%) un Guntim Grantam (28%).