"Latvijas Pārtikas ražotājam" pērn pieaudzis apgrozījums

Rīga, 24.apr., LETA. Kompānija "Latvijas Pārtikas ražotājs" pagājušajā gadā ir palielinājusi apgrozījumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma komercdirektors Andris Freimanis, taču precīzu pieauguma apmēru pagaidām nevarēja atklāt.

"Apgrozījums ir nedaudz pieaudzis salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet precīzi finanšu rādītāji vēl nav apkopoti," teica Freimanis, piebilstot, ka šī iemesla dēļ precīzu apgrozījumu nevar nosaukt.

Viņš piebilda, ka apgrozījuma pieaugumu ir veicinājuši vairāki faktori, tostarp jaunu klientu piesaiste un jauni produkti, kurus kompānija laidusi apgrozībā. Pēc viņa teiktā, inovācijas ir viens no būtiskiem priekšnoteikumiem, lai attīstītos. "Iedzīvotāju pirktspēja būtiski nepalielinās un arī pircēju vairāk nekļūst, bet viņi sadrumstalojas. Tāpēc jādomā par jauniem projektiem," teica kompānijas komercdirektors, piebilstot, ka cilvēki labprāt novērtē jaunus produktus un attīstība vairāk balstās tieši uz jauniem produktiem.

Kompānijas komercdirektors teica, ka uzņēmums šogad plāno laist apgrozībā jaunus produktus vietējā tirgū, kā arī plāno investēt ražošanas iekārtu modernizācijā. Plānoto investīciju apmēru viņš pagaidām nevarēja atklāt, iekams nav zināms investīciju projektu īstenošanai piesaistītais Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma apmērs. "Esam vērsti uz inovācijām, lai maksimāli samazinātu roku darbu," teica uzņēmuma komercdirektors.

LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā "Latvijas Pārtikas ražotājs" strādāja ar 2,608 miljonu eiro apgrozījumu un 12 005 eiro peļņu.

"Latvijas Pārtikas ražotājs" ir reģistrēts 2010.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2 844 eiro. Uzņēmums ražo svaigās kulinārijas produktus - salātus, pankūkas, sviestmaizes un gaļas produktus. Kompānijas īpašnieki ir Agija Dudko (90%) un Freimanis Andris (10%), liecina informācija "Firmas.lv".