Stikla šķiedras diegu pārstrādātājam "Culimeta Baltics" apgrozījums pērn audzis par 30%

Rīga, 21.apr., LETA. Valmieras stikla šķiedras diegu pārstrādātājam SIA "Culimeta Baltics" apgrozījums pērn sasniedza 11,867 miljonus eiro un tas ir par 30% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt peļņa sasniedza 1,516 miljonus eiro, kas ir par 25,9% vairāk nekā 2015.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn ievērojami audzis pieprasījums no ASV tirgus, līdz ar to būtiski kāpināti ražošanas apjomi. Vienlaikus "Culimeta Baltics" gada otrajā pusē pabeidza ceturtās ražošanas halles celtniecību, nodrošinot 7400 kvadrātmetrus lielu kopējo ražošanas platību.

Tāpat pērn tika iegādātas un uzstādītas vēl divas jaunas šķeterēšanas un piecas jaunas teksturēšanas mašīnas. Arī šogad uzņēmums plāno iegādāties vēl jaunas ražošanas mašīnas un palielināt saražotās produkcijas apjomus, audzējot arī klientu skaitu.

"Culimeta Baltics" 2015.gadā strādāja ar 9,17 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,204 miljonu eiro peļņu.

"Culimeta Baltics" pamatdarbība ir stikla šķiedras diega pārstrāde divās ražošanas nodaļās - šķeterēšanas un teksturēšanas. Saražotā produkcija tiek realizēta Eiropas Savienībā, kā arī citās valstīs. Pēdējo gadu lielākā eksporta tirgus ekspansija ir bijusi uz ASV rēķina.

"Culimeta Baltics" 100% īpašnieks ir Vācijas uzņēmums "Cuylits Holding GmbH".