"Rogas" maizes ražotāja apgrozījums pērn sarūk par 16,9%

Rīga, 21.apr., LETA. Maiznīcas "Roga-Agro" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,438 miljoni eiro, kas ir par 16,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,8 reizes - līdz 3172 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā
gūtā nelielā peļņa uzskatāms par labu rezultātu esošajā situācijā.

"Roga-Agro" vadība arī atzīmē, ka ažotās maizes un konditorejas apgrozījums pagājušajā gadā saglabājās iepriekšējā gada līmenī, bet pieauga ražošanas izmaksas. Kompānija pērn optimizēja ražošanas procesu.

Savukārt 2017.gadā uzņēmums plāno strādās pie ražošanas efektivitātes palielināšanas, kā arī paredzēts īstenot mārketinga aktivitātes, lai sekmētu produkcijas realizāciju. Tāpat iecerēts izvērtēt ražoto produktu un darbaspēka atdevi, īpašu vērību pievēršot pašizmaksas samazināšanai un uzņēmuma peļņas palielināšanai.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka tiks iznomātas arī kompānijas brīvās telpas, kas ir papildu ienākumu avots.

2015.gadā "Roga-Agro" strādāja ar 2,935 miljonu eiro apgrozījumu un 833 eiro peļņu.

"Roga-Agro" pieder maizes ceptuve, pārtikas veikals un kafejnīca. Ar zīmolu "Rogas" tiek ražoti vairāk nekā desmit veidu rudzu un rudzu-kviešu maizes, 20 veidu kviešu maizes un graudu maizes, kā arī apmēram 60 dažādu veidu konditorejas izstrādājumu, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

"Roga-Agro" reģistrēta 1992.gadā. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Salaspilī. Kompānijas pamatkapitāls ir 399 801 eiro.