Kokmateriālu pārstrādātājs "Mežmaļi" pērn audzējis apgrozījumu par 12,1%

Rīga, 21.apr., LETA. Kokmateriālu pārstrādātājs un transporta pakalpojumu sniedzējs "Mežmaļi" pagājušajā gadā strādāja ar 2,156 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,1%, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 0,9% un bija 49 813 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija sāka nodarboties ar lauksaimniecību, gūstot pirmos ienākumus no attiecīgā uzņēmējdarbības veida. Aizvadītā gada beigās palielinājās arī ieņēmumi no citiem pakalpojumiem, jo sāka darboties Eiropas Savienības projekti, kuros ir nepieciešami ekskavatora pakalpojumi. Tas arī veicināja apgrozījuma pieaugumu.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka pagājušajā gadā "Mežmaļi" palielināja uzņēmuma darbinieku algas par 9%.

"Mežmaļu" vadības ziņojumā arī teikts, ka šogad kompānija plāno meklēt jaunus sadarbības partnerus un paplašināt eksporta tirgus. Tāpat uzņēmums turpinās pārskatīt saimnieciskās darbības izmaksas, lai varētu izvērtēt un samazināt nevajadzīgās no tām.

Vienlaikus šogad iecerēts turpināt darbu pie kokapstrādes ražošanas iekārtu atjaunošanas, lai uzlabotu ražošanas procesu un piedalīties Eiropas Savienības (ES) fondu projektos.

Jau ziņots, ka 2015.gadā "Mežmaļu" apgrozījums bija 1,922 miljoni eiro un peļņa bija 50 250 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Mežmaļi" ir reģistrēti 1996.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 3 266 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Andris Dieziņš. Uzņēmums nodarbojas ar kokmateriālu pārstrādi un transporta, ekskavatora, kā arī buldozera pakalpojumu sniegšanu.