"ABLV Bank" ieguldījusi komandītsabiedrībā "SG Capital Partners Fund 1"

Rīga, 21.apr., LETA. "ABLV Bank" ieguldījusi komandītsabiedrībā "SG Capital Partners Fund 1", teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas pārstāvji infomē, ka ceturtdien, 20.aprīlī, "ABLV Bank", kā komandīts, ir veikusi pirmo ieguldījuma daļu komandītsabiedrībā "SG Capital Partners Fund 1". "SG Capital Partners Fund 1" Komercreģistrā ierakstītais kopējais ieguldījumu apmērs ir 41,16 miljoni eiro, tajā skaitā "ABLV Bank" ieguldījums ir 10 miljonu eiro apmērā.

"ABLV Bank" līdzdalība "SG Capital Partners Fund 1" ir 24,29%, līdz ar to ieguldījuma daļa minētajā komandītsabiedrībā veido būtisko līdzdalību.

"SG Capital Partners Fund 1" ir alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka SIA "SG Capital Partners AIFP" pārvaldītais fonds, kurš specializējas ieguldījumos nekustamā īpašuma jomā. "ABLV Bank" grupas uzņēmumam AS "New Hanza Capital" pieder 30% no SIA "SG Capital Partners AIFP" kapitāla daļām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2016.gada novembrī reģistrēja "SG Capital Partners AIFP" un tā slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu "SG Capital Partners Fund 1".

Atbilstoši "Firmas.lv" datiem "SG Capital Partners AIFP" īpašnieki ir Harijs Švarcs (35%), Pēteris Grieze (35%) un "New Hanza Capital" (30%).

Savukārt "SG Capital Partners Fund 1" komandīti ir "Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrība" ar ieguldījumu 10 miljonu eiro apmērā, "ABLV Bank" ar ieguldījumu 10 miljonu eiro apmērā, Igaunijas "Swedbank Iveseerimisfondid" ar ieguldījumu 10 miljonu eiro apmērā, ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "SEB Investment Management" ar ieguldījumu 8,44 miljonu eiro apmērā, "SEB atklātais pensiju fonds" ar ieguldījumu 2,16 miljonu eiro apmērā, ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "INVL Asset Management" ar ieguldījumu 500 000 eiro apmērā, kā arī Grieze ar ieguldījumu 30 000 eiro apmērā un Švarcs ar ieguldījumu 30 000 eiro apmērā. "SG Capital Partners AIFP" ir komandītsabiedrības personiski atbildīgais biedrs.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas pamatkapitāla.